Nieuwsalert per mail ontvangen

Hele nacht gezocht naar rodelaars in Gerlosstein

Wintersportredacteur

De bergredding van Zell am Ziller heeft het afgelopen nacht behoorlijk druk gehad. Van zaterdag op zondag nacht zijn zij op zoek geweest naar twee rodelaars. Beide zijn gelukkig ongedeerd teruggevonden.

Rodelaars weer teruggevonden

De bergredding van Zell am Ziller is afgelopen nacht op zoek geweest naar twee vermiste rodelaars. Rond 1.30 uur kregen zij een melding en werd de zoekactie gestart. Twee mannen van 21 en 23 jaar zijn afzonderlijk van elkaar gaan rodelen op de rodelbaan in Gerlosstein. De 23-jarige man keerde uiteindelijk zelf terug in zijn accommodatie rond 4.30 uur. De 21 jarige man werd rond 5.30 uur door de bergredding gevonden op 100 meter van de rodelbaan. Naar eigen zeggen raakte hij van de baan en kon daarna de route niet meer terugvinden. Beide heren zijn gelukkig ongedeerd uit dit avontuur gekomen.

 

Rodelen in de Zillertal Arena

Vanuit Zell am Ziller en Gerlosstein heb je toegang tot het 143 km grote skigebied van de Zillertal Arena. Gerlosstein beschikt daarnaast nog over een eigen skigebiedje met ongeveer 10 km aan pistes. In beide kun je niet alleen heerlijk skiën, lunchen in leuke berghutten en après-skiën, maar ook tal van andere leuke activiteiten ondernemen. Eén van die activiteiten is rodelen. Bijvoorbeeld in de Arena Coaster in Zell am Ziller of op de natuurlijke rodelbanen in Gerlosstein, Königsleiten, Gerlos en op de Gerlosplatte. Een aantal daarvan zijn ook ’s avonds geopend.

Rodelen niet zonder risico’s

Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. Toch is rodelen niet zonder gevaar. In 2017 bleek uit een onderzoek van de KVF al dat rodelen meer blessures veroorzaakt dan skiën. Mike heeft daarom een aantal rodeltips op een rijtje gezet. Bekijk ze in het artikel hieronder.

Tips om veilig te rodelen

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in