Nieuwsalert per mail ontvangen

Heerlijke video gemaakt door FIS World Cup organisatie

Aankomend weekend gaat het FIS World Cup seizoen weer van start in Sölden. Voor veel echt fanatieke skiërs reden om wekelijks aan de buis gekluisterd te zitten en voor andere een manier om weer in de winterstemming te komen. Even naar Eurosport zappen en kijken hoe de beste skiërs ter wereld strijden om de felbegeerde podiumplekken. De snelheid, adrenaline en witte bergen maken veel los bij ons en laat ons weer verlangen naar de eerste meters in de sneeuw.

World Cup opening Solden

Prachtig shot uit de bovenstaande video

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Audi FIS World Cup is ook weer klaar voor het spannende seizoen. Een nieuw seizoen waarbij iedereen weer op nul begint en de eerste wedstrijden bepalend kunnen zijn voor de uiteindelijke World Cup winnaar. De video die de FIS organisatie heeft gedeeld maakt het allemaal nog mooier, want laat ons beseffen dat het echt van start gaat allemaal. Afgelopen week deelden wij ook al het bericht dat de organisatie van Sölden druk bezig is met het prepareren van de pistes. Wist je dat de pistes voor World Cup wedstrijden geinjecteerd worden met water? Beste skier van Nederland, Maarten Meiners, gaf uitleg waarom zij dit doen. Lees onderstaand artikel hierover:

Zo worden de pistes in Sölden klaargemaakt voor de World Cup opening

Bij het organiseren van een World Cup wedstrijd komt een hoop kijken. Uiteraard levert het veel publiciteit op in de media, maar de kosten zijn ook niet mis. Het kost een skigebied namelijk een vermogen om een evenement als deze naar zich toe te halen. Het gebied moet zich houden aan vastgestelde richtlijnen, veiligheidsvoorschriften en andere regels waar wij totaal geen benul van hebben.

Aankomend weekend kunnen we in ieder geval weer genieten van de spannende wedstrijden op de buis. Gevoelsmatig is het winterseizoen weer van start gegaan!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in