Nieuwsalert per mail ontvangen

Hardlopen op wintersport: de tips

Ja ja, je bent al de hele tijd aan het sporten op wintersportvakantie, maar het is toch af en toe lekker om eens te hardlopen op wintersport. Nu ben ik absoluut geen fan van de sport, maar op wintersport krijg ik er toch wel kriebels van. Samen met Frank woon ik alweer een kleine twee weken in een nog gesloten skigebied, dus om aan de beweging te komen hebben we de hardloopschoenen aangetrokken.

Het hardlopen op wintersport is werkelijk 100x vetter dan in Nederland als je de juiste route te pakken hebt. Je baant je een weg door de prachtige sneeuwrijke omgeving, tussen besneeuwde bomen door, langs een mooie rivier en even denk je helemaal niet meer aan hoever je nog moet lopen. Ik houd er wel van en dat gevoel wilden wij jullie niet ontnemen. Neem je hardloopschoenen daarom mee op wintersport en probeer het eens.

Met de kou en de sneeuw is het hardlopen op wintersport toch net even anders dan in Nederland en daarom hebben wij als ‘semi-experts’ een aantal tips voor jullie. De eerste tip vind je op Skiinformatie.nl, de rest op onze blog van de Zillertal Arena.

TIP 1: KIES DE JUISTE ROUTE
Als je niet al jaren op dezelfde plek komt, bevind je jezelf op onbekend terrein. In de winter zijn veel wegen afgesloten vanwege sneeuw of lawinegevaar. Ook zijn er wegen die niet afgesloten zijn, maar die wel ineens onbegaanbaar worden doordat er drie meter sneeuw ligt. In ons geval hadden we een route gepland over een brug, maar de brug die er vorig jaar nog wel was liet dit jaar te wensen over. En dat resulteerde in een flink stuk omlopen. Informeer dus bij de locals waar je goed kunt lopen.

Hardlopen op wintersport-2

Voor meer hardlopen op wintersport tips ga je naar onze Nederlandse blog voor de Zillertal Arena. De foto’s hoef je niet allemaal serieus te nemen, maar houd wel de tips in de achterhoofd als je zelf een rondje gaat doen. Have fun! En heb je meer tips? Kom maar door!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in