Nieuwsalert per mail ontvangen

Hara Kiri, de Steilste!

In het Zillertal ligt een van de bekendste gebieden van Oostenrijk;  Mayrhofen. Verbonden aan verschillende skigebieden met een totale lengte van 349 km is dit een gebied dat veel te bieden heeft. Het ligt tussen de 1300 en 2600 meter, met ideale pistes waar de carve liefhebbers hun hart kunnen ophalen. Het befaamst is de zwarte afdaling de HaraKiri, waar menig gevorderde skiër veel moeite heeft om hier goed af te komen. Wat biedt de steilste afdaling van Oostenrijk?

Met een steilheid van 78%, 140,5 graden op het steilste punt, is dit de steilste afdaling van Oostenrijk. De afdaling ligt aan de noordzijde van de berg, waardoor er alleen in de middag zon is en daardoor is de piste vaak wel ijzig en smelt er weinig sneeuw, wat het nog moeilijker maakt.

Omdat de Hara Kiri bij veel mensen bekend is, zijn er verschillende reclames gemaakt op de helling. De volgende reclame maakt direct duidelijk hoe steil de piste is.

Ook voor de freestylers is Mayrhofen een waar feest. Met een uitgebreid funpark voor zowel skiërs en snowboarders kan iedereen hier zijn kunsten vertonen. Je kunt je hier zelfs verplaatsten in de grootste gondel van Oostenrijk met een geniaal uitzicht en het geeft je meteen de mogelijkheid van een superlange zwarte afdaling.

Aan de andere zijde van de berg is er eveneens een uitdagende piste, de Devil’s Run! Een eindeloze zwarte afdaling die zorgt voor pijnlijke spieren en kramp!! Mocht je deze piste’s hebben overleefd, kun je in het centrum van Mayerhofen nog terecht in de vele gezellige aprés-ski bars. De bekendste zijn de Ice Bar, de Schirmbar en de Speak Easy bar. Maar maak het niet te laat, er zijn nog genoeg uitdagingen in de volgende dagen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in