Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Gulle donatie redt Lauberhornrennen

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor alle World Cup-liefhebbers. Vorige week leek er definitief een einde te komen aan de Lauberhornrennen in Wengen. Gelukkig lijkt dat besluit nu van de baan. Een ondernemer uit Wengen heeft met een gulle donatie de wedstrijd gered.

Onenigheid

Sinds 2016 is er een onenigheid tussen de de Zwitserse skifederatie (Swiss-Ski) en de organisatoren van de Lauberhornrennen in Wengen. Die onenigheid heeft alles te maken met televisierechten en hoe Swiss-Ski de organisatoren daarvoor moet compenseren. De organisatoren wilden meer geld en daarom schakelden ze het Hof van justitie voor sport (CAS) in. Het hele proces bereikte vorige week een dieptepunt. Swiss-Ski vroeg de FIS om de Lauberhornrennen officieel van de wedstrijdkalender te verwijderen.

300.000 CHF

Zoals je wel kunt verwachten, was niet iedereen het eens met dit besluit. Ook de FIS gaf aan Wengen niet kwijt te willen als wedstrijdlocatie. Gelukkig was daar Jörg Moser, een ondernemer uit Zwitserland. De beste man heeft een bedrag van 300.000 CHF gedoneerd en dat komt ongeveer overeen met het tekort van de organisatoren van de skirace. Met zijn gulle donatie heeft hij de Lauberhornrennen gered. Swiss-Ski heeft naar aanleiding hiervan besloten om de aanvraag tot annulering terug te trekken bij de FIS. Goed nieuws!

Een mooi gebaar

Urs Lehmann, hoofd van de skivereniging, is blij met dit gulle gebaar. “De donatie van Jörg komt op het juiste moment en is een sterk signaal voor de waarde van de Lauberhorn, maar ook voor de skisport in Zwitserland”. Hij is er van overtuigd dat ze het met deze donatie gaan redden en dat het geschil over geld wordt opgelost. Ook op Twitter heeft de Zwitserse skifederatie een positief bericht gedeeld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in