Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote zoekactie in Itter naar gevallen en verdwaalde skiër

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op zaterdag was een 69-jarige Duitser aan het wintersporten in Itter, Tirol. Na een val raakte de man verdwaald buiten de piste. Rond middernacht, na een grote zoekactie, is hij uiteindelijk gevonden. De man is onderkoeld geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Gedesoriënteerd na val

Rond 20.30 uur belde de 69-jarige Duitser zijn partner die thuis was om te vertellen dat hij was gevallen en verdwaald. De man vertelde aan de telefoon dat hij tijdens een afdaling in het skigebied van Itter was gevallen en vervolgens was verdwaald. De wintersporter is na zijn val erg verzwakt en gedesoriënteerd geraakt, hierdoor is hij buiten de piste de weg kwijtgeraakt. De bergreddingsdiensten van Hopfgarten en Scheffau zijn vervolgens opgeroepen door een lid van de reisgroep waartoe de man behoorde. Er kwam ongeveer 30 man in actie tijdens een grote zoekactie naar de wintersporter.

Onderkoeld gevonden

Rond middernacht, na een grote zoekactie in Itter, is de Duitse skiër gevonden. Hij had onbekende verwondingen en verschijnselen van onderkoeling. Met een ambulance is de man naar het ziekenhuis van Kufstein gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in