Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote renovatie dalstation Planai West in Schladming

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Er zijn grote plannen in Schladming! De komende dagen beginnen de renovatiewerkzaamheden bij de Planai West gondellift. Het dalstation gaat op de schop. De herinrichting zorgt vanaf december 2024 voor een verbeterd centrum voor wintersporters met allerlei handige faciliteiten.

Grote renovatie in Planai Schladming

De komende dagen starten de werkzaamheden in Schladming bij de gondellift Planai West. De bouwvergunning is nu officieel rond, dus de ombouw kan beginnen. Verschillende vertegenwoordigers van de overheid, deskundigen en bewoners waren in het skigebied aanwezig om de plannen aan te horen. Wat er allemaal gaat veranderen?

Renovatieplannen

Er komt onder andere een nieuwe lounge/bar, een grote sportwinkel, verbeterde in- en uitstap mogelijkheden, lift, roltrappen, nieuwe kassaruimtes en een vernieuwd skidepot in het dalstation van de Planai West gondellift. Het hele gebouw krijgt een update en komt er hypermodern uit te zien. Ook het plein voor het dalstation wordt aangepakt, vooral wat betreft de skibusdienst.

Ook een nieuwe lift: Rohrmoos I

De nieuwe Rohrmoos I is reeds in aanbouw. Deze nieuwe lift zorgt in de toekomst voor een soepelere verbinding tussen de kant van Schladming en de Dachstein zijde in de skiregio. De oude 2-persoons stoeltjeslift Rohrmoos I in de skiregio Schladming-Dachstein wordt vervangen door een gloednieuwe 10-persoons gondel. Naar verwachting is de nieuwe lift vanaf december 2024 weer in bedrijf.

Sinds 2008 zijn er al plannen om de Rohrmoos I lift in Schladming-Dachstein te vervangen. De grote uitdaging is de route van de lift door het dichtbevolkte gebied. Veiligheidsaspecten speelden een grote rol tijdens de planning voor het nieuwe project. De lift verbindt in het skigebied in Rohrmoos de kant van Schladming en Planai met Pichl, Dachstein en Gleiming.

Alle feiten & cijfers van de nieuwe lift ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in