Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Großarl op zoek naar oplossing voor dronken skiërs

In Großarl is de maat vol. Er moet een oplossing komen voor de vele dronken skiërs die tijdens het seizoen voor problemen zorgen op de pistes. Daarom is het skigebied op zoek naar een passende oplossing, aldus ORF.at.

Gevaarlijke situaties

Wintersporters drinken na afloop van de skidag graag een drankje in de berghutten in Großarl. Helaas kan een aantal de maat niet houden. Als de zon al lang achter de bergen is verdwenen, doen ze een poging om terug te skiën naar het dal. De meeste pistes zijn dan al lang gesloten en daardoor ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld op 26 december 2019. Toen vond er bijna een ernstig ongeluk plaats. Een stomdronken skiër lag op de piste zijn roes uit te slapen. De chauffeur van een pistenbully kon maar net voorkomen dat hij over de skiër heen reed.

Ontslag

Naar aanleiding van al die gebeurtenissen heeft de directeur van het skigebied eind januari zijn ontslag ingediend. De beste man wilde niet langer de verantwoordelijkheid nemen voor de vele dronken skiërs die ’s avonds laat terug skiën naar het dal. Sindsdien is de gemeente samen met de nieuwe technisch directeur van de Großarler Bergbahnen, Manfred Millinger, op zoek naar een oplossing.

Oplossing noodzakelijk

Om wintersporters elke dag van fijne pistes te laten genieten, is de pistedienst tot in de vroege uurtjes bezig met het onderhoud. Een gevaarlijke klus, waarbij wintersporters absoluut niet welkom zijn op de pistes. Helaas worden de afsluitingen nog te vaak genegeerd, waardoor ernstige ongelukken gebeuren. Voor de pistedienst is dit een verschrikkelijke ervaring. Niet alleen vanwege het emotionele en psychologische aspect, maar ook vanwege het juridische. Want wie is er schuldig in zo’n situatie? Een oplossing is noodzakelijk.

Lees ook: The Bokabar in Kirchberg stopt ermee

Eerder dicht

Eén van de oplossingen waar Millinger nu voor pleit is een vroegere sluitingstijd van de berghutten. Verder feesten in het dal is prima, zolang wintersporters maar niet meer op de pistes zijn.

Helaas zijn de meeste berghutten in privébezit en dat maakt het allemaal een stuk moeilijker. Daarom is een samenwerking tussen beide partijen ontzettend belangrijk. Samen kijken ze nu naar oplossingen. Uiterlijk aan het begin van skiseizoen 2020/2021 moet er duidelijkheid zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in