Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor World Cup Sölden

World Cup in Sölden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

24 oktober is het dan eindelijk zover: de World Cup wedstrijd alpine skiën in Sölden heeft officieel groen licht gekregen. En dat nog wel met publiek! Al jaren lang is de race in Sölden een klassieker onder de World Cup wedstrijden. Traditiegetrouw is dit spektakel ook altijd de eerste wedstrijd op de kalender van de FIS Ski World Cup.

Sölden is er klaar voor

Het is altijd een uitdaging voor Sölden om de piste op tijd klaar te krijgen voor de World Cup wedstrijd. Maar toch zijn alle voorbereidingen getroffen: “We zijn 100% klaar voor het seizoen 2021/2022”, zo klonk het bericht vanuit de wintersportbestemming. En dit is goed nieuws voor zowel de skiërs als voor de fans, want afgelopen jaar ging het evenement niet door vanwege de pandemie. Gelukkig is dit jaar het evenement terug, en met publiek dus. De liften naar de Rettenbachgletscher, waar de World Cup wedstrijd gehouden wordt, draaien al sinds september op volle gang.

Maatregelen World Cup Sölden

“Onze prioriteit is voor zowel de spelers en hun teams, als voor de fans op de tribunes veiligheid en gezondheid”, zo kondigde Sölden aan. Er worden een aantal strenge maatregelen getroffen om de veiligheid te kunnen handhaven. In Oostenrijk geldt sowieso voor iedereen de 3-G maatregel, wat betekent dat je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testresultaat moet kunnen overleggen. Daarnaast zijn er nog aanvullende maatregelen voor de atleten. De skiërs moeten overnachten en verblijven in afgezonderde ruimtes, om zo direct contact met anderen uit te sluiten. Het evenement zal zo streng beveiligd zijn, dat zelfs degenen die gevaccineerd zijn en al Covid-19 gehad hebben, zich alsnog van tevoren moeten laten testen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in