Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gratis skipassen na storing liftkassa’s in Frans skigebied

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersporters die afgelopen weekend een bezoek brachten aan het Franse skigebied Luchon-Superbagnères (Haute-Garonne, Pyreneeën), hebben flinke mazzel gehad. Vanwege een technische storing op de server bij de liftkassa’s, mocht iedereen, die nog niet in het bezit was van een skipas, gratis de piste op.

Storing met de server

Afgelopen weekend kreeg het Franse skigebied Luchon-Superbagnères te maken met een technische storing op de server van het skipassensysteem. De storing duurde – gelukkig voor het skigebied – niet langer dan een uur en kon snel worden opgelost, maar vond wel net plaats op een druk moment. Om lange wachtrijen en ontevreden bezoekers te voorkomen, besloot het skigebied gratis liftpassen uit te delen. Nu vraag je je misschien af hoe dat mogelijk is als de server eruit ligt, maar het skigebied had nog een flink aantal dagpassen liggen zonder datum.

Wintersporters blij verrast

Gianni Ragona, adjunct-directeur ‘Régie des stations de Haute-Garonne’, laat aan Franceinfo weten dat de wintersporters blij verast waren met de geboden oplossing. Iedereen heeft volop van de pistes kunnen genieten en dat is het allerbelangrijkste. Het technische probleem zou nu verholpen zijn. Een dergelijke situatie zal dus niet snel meer voorkomen. Januari is doorgaans een drukke maand in het skigebied.

Wintersport in Luchon-Superbagnères

Luchon-Superbagnères is een voor Nederlanders redelijk onbekend skigebied in de Franse Pyreneeën, niet ver van de Spaanse grens. Vanaf Utrecht is het zo’n 1300 km rijden en de dichtstbijzijnde bekende Franse stad is Toulouse (160 km). Het skigebied telt iets meer dan 30 km aan pistes en die reiken tot maximaal 2125 meter hoogte. Op meerdere plekken kun je genieten van prachtige 360° uitzichten op de omringende bergwereld. De meeste afdalingen zijn blauw en groen, wat Luchon-Superbagnères een ideale bestemming voor beginners en families maakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in