Nieuwsalert per mail ontvangen

Gratis skilessen voor basischoolleerlingen

Dalende cijfers in het aantal jonge skiërs moet worden tegengegaan en dat doet Salzburg door gratis skilessen aan te bieden aan basisschoolkinderen. Deze winter startte het proefproject nadat een flinke daling in de skilessen werd geconstateerd en kregen bijna 500 basisschoolleerlingen gratis skiles.

Het is een groter probleem dan velen denken. Steeds minder jonge skiërs vullen tijdens het wintersportseizoen de pistes. Dit kan in de toekomst leiden tot nog veel minder wintersporters. Het is vaak iets waarmee je opgroeit en wat je later overbrengt aan een volgende generatie. Wanneer jij als kind niet op skivakantie gaat, is de kans groter dat jouw kinderen dit ook niet zullen gaan.

Financiële steun van de staat

Met de financiële steun van de staat kunnen meer basisschoolleerlingen deelnemen aan het project. Deze actie zorgt ervoor dat kinderen vanaf jongs af in aanraking komen met de sport. Het plan is om volgend jaar 6.000 leerlingen gratis skilessen aan te bieden. Naar schatting zullen hier 1.000 niet-skiërs tussen zitten.

De helft van de kosten zijn voor de rekening van de betrokken partners en het wintersportnetwerk. Voor de resterende 25.000 euro hoopt men op een financiële bijdrage van de staat. Een concrete belofte is nog niet gegeven, maar gouverneur Willfried Haslauer heeft duidelijk zijn sympathie ervoor laten blijken.

500 basisschoolleerlingen kregen dit jaar gratis skilessen aangeboden

Skivakanties worden zeldzamer en steeds minder leerlingen blijken te kunnen skiën. Dit jaar deden 500 basisschoolleerlingen uit groep 6 mee aan het proefproject. Drie dagen lang werden zij begeleid door skileraren. Zij leerden de techniek binnen deze dagen. Het proefproject was een groot succes en men heeft dan ook veel vertrouwen in de geplande actie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in