Nieuwsalert per mail ontvangen

GoPro presenteert HERO3

Vannacht heeft sportcamerabedrijf GoPro in San Francisco zijn nieuwste camera gepresenteerd, de HERO3. Het is de kleinste en krachtigste camera die het bedrijf ooit gemaakt heeft. De camera’s van GoPro zijn aan te schaffen door consumenten, maar vanwege de goede beeldkwaliteit worden ze ook in veel professionelere settings gebruikt. GoPro’s zijn de meest gebruikte actiecamera’s in skifilms en ook op de piste zie je de camera steeds vaker voorbij komen. De HERO3 zorgt voor nog vettere beelden en heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van zijn voorganger. YouTube ski- en snowboardfilms worden dus nog vervelender om te zien als je in Nederland op kantoor zit!

De nieuwe camera is 30% kleiner en 25% lichter dan het HERO2 model. Vooral in dikte hebben ze de camera onder handen genomen, want die is gereduceerd tot twee centimeter. De resolutie van de videobeelden en de frame rate zijn twee keer zo hoog dan bij het vorige model en ook de prestaties bij minder licht zijn twee keer zo hoog. De foto performance is drie keer zo snel volgens het bedrijf. Opvallend is dat de voor GoPro zo kenmerkende vervorming door de groothoeklens verminderd is. De nieuwe behuizing van de camera heeft een platte lens, die er onder andere voor zorgt dat ook onder water scherpe beelden gemaakt kunnen worden.

Een van de gaafste features is dat GoPro in de nieuwe camera de Wi-Fi optie heeft geïntegreerd, waar je bij de oudere versie nog een ‘Wi-Fi BacPac’ op je camera moest vastmaken. De draadloze mogelijkheid zorgt ervoor dat de camera met een speciale afstandsbediening bediend kan worden, maar ook dat – en dat is veel handiger – je de beelden live terug kunt zien op je iPhone of Android telefoon of tablet. De afstandsbediening kan tot wel 50 camera’s tegelijk besturen, wat het zeer bruikbaar maakt voor het schieten van coole films.

GoPro heeft ervoor gekozen om drie versies van de HERO3 te lanceren. De White, Silver en Black edition zijn oplopend in prijs en specificaties. De White is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €249,- en de Silver en White edition gaan over de toonbank voor respectievelijk €349,- en €449,-.

Hoe de beelden van de nieuwe camera eruit zien kun je hieronder vinden. Er zitten weer een paar heerlijke shots uit de sneeuw bij!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in