Nieuwsalert per mail ontvangen

Goggles een stuk populairder door komst skihelmen

De skihelm is op de piste bijna niet meer weg te denken. Hierdoor is de goggle (ook wel sneeuwbril genoemd) ook een stuk populairder geworden bij de wintersporters, want een normale zonnebril onder de skihelm dragen is niet voor iedereen ideaal. 

Vroeger werden goggles alleen uit de tas gehaald wanneer er sneeuw voorspeld werd of als er heel koud weer op de planning stond. Tegenwoordig is dit wel anders, want de goggle heeft vaker de voorkeur boven de zonnebril. Door deze enorme groei zie je dat de merken elk jaar een ruime collectie op de merkt brengen, waardoor de consument een ruime keuze heeft uit verschillende kleuren, modellen en prijsklassen.

De verschillen tussen de goggles die op de markt zijn, is enorm. Je hebt goggles die je voor 50,- euro kunt kopen en goggles waarbij de prijs oploopt tot circa 250,- euro. De goedkopere goggles hebben over het algemeen maar één lens. Dat zorgt (meestal) sneller voor beslagen glazen. Bij dubbele glazen fungeert de tussenruimte namelijk als isolatie, waardoor de lens minder snel beslaat. Daarnaast zijn de duurdere goggles vaak contrast verhogend waardoor je in veel weersomstandigheden goed kunt zien. Een ander verschil is de UV protectie van de goggle. Bij goggles werken ze in een schaal van 1 tot 4. De factor 4 goggles bieden de meeste UV protectie en zorgen ervoor dat je geen last krijgt van je ogen tijdens het skiën. Het voordeel van een goggle ten opzichte van een zonnebril is dat bij een goggle de ogen helemaal zijn afgesloten en er dus geen UV stralen onder de bril door kunnen komen.

Een goggle waarbij de prijs/kwaliteitverhouding goed is, is bijvoorbeeld de Oakley A Frame. Deze bril heeft 2 lucht-ingangen voor een goede luchtcirculatie, is behandelt met een anti-mist behandeling en is voorzien van dubbele glazen zodat de kans op beslagen lenzen verminderd wordt. Wij hebben deze bril afgelopen week getest en onze conclusie is dat de prijs/kwaliteitverhouding erg goed is. Vanaf 80,- euro heb je een goede goggle waarbij je in zonnige weersomstandigheden veel plezier van kunt hebben.

Wat je sinds kort ook veel op de pistes ziet zijn de skihelmen waarbij de google middels een vizier op de helm gemonteerd is. Hierdoor hoef je alleen de klep naar beneden te doen en je bent voorzien van een bril (scherm) voor de ogen. Voor veel mensen een ideale oplossing, omdat de goggle standaard op de skihelm is gemonteerd.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in