Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gloryfy onbreekbare skibrillen

Wintersportredacteur

Eens in de zoveel jaar is het tijd om een nieuwe skibril te kopen, omdat de oude versleten is. Je kunt zo gerust 10 jaar lang met dezelfde goggle doen. Helaas is dit enkel theorie, aangezien mijn vorige brillen een aanzienlijk korter leven beschoren waren. Drie jaar geleden kocht ik een mooie die een jaar later bezweek na een knuffel met de sneeuw. Twee jaar geleden schafte ik daarom een duurdere aan in de hoop dat die langer mee zou gaan. Vorig jaar bleek echter dat ook die niet zo van botsingen hield. Een lawinehek heeft zijn kaarsje uitgeblazen. Mijn goggle moet misschien aan andere eisen voldoen.

Vanaf dit jaar ski ik daarom met Gloryfy, in de hoop dat het merk waarmaakt waar het voor staat. Het is een jong merk uit Oostenrijk dat brillen, zonnebrillen en skibrillen produceert en daar het label ‘onbreekbaar’ aan hangt. Dubbelvouwen, draaien, erop slaan met een hamer, alles is mogelijk met de brillen. Door middel van het memory effect keren de brillen terug naar hun oude vorm, wat je er ook mee doet.

Het merk brengt niet alleen nieuwe brillen, maar ook een nieuwe technologie op de markt. Onderzoek naar ruimtevaartprojecten en diepzeeverkenning hebben geleid tot het materiaal dat nu Gloryfy g-flex heet. Dit materiaal zorgt voor 100% onbreekbaarheid. Daarnaast zijn de glazen voorzien van 100% UVA/B bescherming en staan ze voor 100% optische kwaliteit.

Topatleten uit allerlei takken van sport zweren bij de brillen. In Nederland is het merk onlangs geïntroduceerd met Gianni Romme als boegbeeld. Ik ski nu een week met de bril en heb hem nog lief behandeld. Ik ben benieuwd hoe hij reageert op onvermijdelijke klappers die gaan komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in