Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjerskigebieden in Frankrijk maken openingsdata voor het zomerseizoen bekend

gletsjer Tignes

© Skiinformatie.nl

Toch een beetje een gek idee, skiën in de zomer. Lekker tijdens je zonvakantie in Frankrijk de sneeuw een keertje opzoeken om even een paar afdalingen te maken. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar in een aantal hooggelegen skigebieden in de Alpen is dit gewoon mogelijk. Ook in Frankrijk. Drie Franse gletsjerskigebieden hebben de openingsdata van het zomerseizoen van 2022 bekend gemaakt.

De drie gletsjergebieden zijn afgelopen twee zomers tussen de lockdowns door open geweest en hebben een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. Dit waren niet alleen skiërs en snowboarders, maar ook gewone toeristen die gewoon graag de sneeuw en prachtige uitzichten bewonderen.

Gletsjerskiën in Frankrijk

Er zijn verschillende gletsjers in Frankrijk waar je ’s zomers terecht kunt voor een paar afdalingen. Zomerskiën op gletsjers is volledig afhankelijk van het weer. Zo kan het seizoen soms later van start gaan of tussendoor onderbroken worden door slechte weer- en pistecondities. Eind maart zag het er somber uit met de weinige sneeuwval, maar gelukkig viel er in april meer dan een meter sneeuw. Daardoor ziet het er nu een stuk positiever uit voor het zomerskiseizoen. Lees verder voor openingsdata van de drie Franse skigebieden!

Les Deux Alpes

Skigebied Les Deux Alpes staat bekend als de grootste Europese gletsjer om te skiën en snowboarden in de zomer. Met 90 hectare aan pistes en sneeuwparken is er genoeg mogelijkheid om je te vermaken. De pistes liggen allemaal tussen de 3200 meter en 3600 meter hoogte. Het Franse gebied opent dit jaar zijn deuren eerder dan ooit tevoren: een maand na de afsluiting van het winterseizoen. Van zaterdag 28 mei tot 15 augustus kan je hier dagelijks skiën van 8.00 uur tot 12.30 uur.

De Pisaillas gletsjer

Tot Les Deux Alpes zijn zomerseizoen een maand vervroegde verzorgde de Pisaillas gletsjer, gelegen boven Val d’Isere, de traditionele opening van het zomerseizoen in de Franse alpen. De Pisaillas is het kleinste gletsjerskigebied van Frankrijk en heeft ook nog eens het kortste zomerseizoen. Desalniettemin kun je in die korte periode ook echt genieten. Van 11 juni tot 10 juli is het gebied geopend. De Cascade stoeltjeslift en Montet sleeplift zijn open vanaf 7.30 uur en bieden toegang tot de Moraine, Pisaillas and Montet pistes. Ook de Champions, Aiguille Pers and Roche afdalingen zijn via deze liften toegankelijk. Echter niet voor toeristen, maar voor de trainingen van professionele skiërs.

Grand Motte gletsjer

Skigebied Tignes biedt skiën en snowboarden aan op de Grand Motte gletsjer. Van 18 juni tot 31 juli brengt de nieuwe cabinelift bezoekers naar de gletsjer. Wat er zo uniek is aan deze nieuwe lift is het feit dat je bij iedere gondel ook op het dak kunt staan. Je kan er dus voor kiezen de reis van 2100 naar 3032 meter hoogte in de open lucht te maken. Dit kan echter alleen tijdens het zomerseizoen, ’s winters zijn de weersomstandigheden helaas vaak te gevaarlijk heftig met sterke wind en veel sneeuwval. In skigebied Tignes vind je naast zomer skiën ook tal van andere activiteiten, zo blijft de gletsjer na de sluiting open tot 4 september voor gewone bezoeken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in