Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Game of Thrones’ Iron Throne gevonden dichtbij skigebied

Wintersportredacteur

Op 14 april start het achtste en laatste seizoen van de succesvolle serie Game of Thrones. Ter promotie daarvan heeft HBO een challenge gelanceerd, waarbij ze meerdere ‘Iron Thrones’ hebben neergezet over de hele wereld. Om deel te nemen aan de challenge, moet je de thrones vinden. Eén van de thrones is gevonden nabij een Zweeds skigebied.

Fans over de hele wereld kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen van Game of Thrones weer begint. Het is tot nu toe een raadsel hoe de serie gaat aflopen. Om tot het begin van de serie even afleiding te hebben van het wachten, heeft zender HBO een interessante uitdaging voor de fans. Op meerdere plekken ter wereld hebben ze een Iron Throne neergezet en die moeten gevonden worden.

Throne of the North

De thrones zijn gefilmd en die video’s zijn op YouTube te vinden. Dat is dan ook meteen de aanwijzing die HBO geeft om de thrones te vinden. Twee van de thrones zijn ondertussen gevonden, de andere nog niet. De Zweedse fan Josefin Vallenå vond de ‘Throne of the North’. Ze herkende wat dingen op de 360 graden beelden en reed een hele nacht door richting het skigebied van Björkliden om de throne te zoeken. Eenmaal aangekomen duurde de zoektocht nog uren, maar uiteindelijk was er succes.

 

Zelf de throne vinden

Wil je nu zelf ook de Throne of the North vinden, dan moet je afreizen naar de poolcirkel. Ga je met de auto? Dan is het slechts 31 uur rijden. Succes! Meer weten over de challenge? Bekijk hier de website.

OOK LEUK: Een Iron Throne van ski’s

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in