Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Fügen is verkocht en de plannen zijn groots

alpen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het zat eraan te komen en nu is het eindelijk rond. De Spieljoch in Fügen is verkocht aan de Schultz-Gruppe. Heinz Schultz wil van de Spieljoch weer een winstgevend bedrijf maken en dat gaat hij doen met een flinke investering.

De Spieljochbahn was al een tijd niet meer in staat om de concurrentie aan te gaan met andere skigebieden en had een schuld van circa 13 miljoen euro. Een toekomst had het skigebied niet meer op die manier. Een verkoop moest het skigebied redden en daarom werd het te koop gezet. De Zillertaler ondernemer Heinz Schultz gaf al direct aan geïnteresseerd te zijn en een maand geleden kwam de verkoop al dichtbij. Nu is dan eindelijk een officieel akkoord bereikt en is duidelijk dat Heinz en zijn zoon Maximilian het skigebied overnemen. Met de overname gaat ook de overname van de schulden gepaard.

Verbinding Spieljochbahn Fügen met Hochfügen Hochzillertal

De plannen voor het skigebied zijn groots. Naast nieuwe liften en gondels is er nog een groot project dat de mannen willen doorvoeren: een verbinding met het skigebied Hochzillertal. Een top-tot-top gondel van het Riederer Wetterkreuz naar de Onkeljoch moet deze verbinding maken. In deze geplande 3S gondel hang je tot wel 1000 meter boven de grond. In totaal zou er in het nieuwe skigebied 75 miljoen euro geinvesteerd worden de komende jaren. In 2017/2018 moet de gondel klaar zijn.

 

Ook in de zomer wordt het aanbod van de Spieljochbahn aantrekkelijker gemaakt. Op de agenda staat een downhill afdaling voor de mountainbike en de aanleg van meerdere singletrails. Daarnaast wordt een nieuwe 10-persoonsgondel gebouwd waar ook de fietsen mee naar boven kunnen worden gebracht. Spieljoch moet zo het hele jaar door een toeristentrekker worden.

FOTO-UPDATE: Nieuwe liften in Saalbach Hinterglemm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in