Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Franse skigebieden krijgen bijna 2 meter sneeuw

Wintersportredacteur

De Franse skigebieden hebben net zoals alle andere skigebieden in Europa afgelopen weken flink moeten afzien. De natuursneeuw bleef uit en alleen de hogergelegen skigebieden konden profiteren van de sneeuwkanonnen. Nu het nieuwe jaar is ingegaan zijn we dit allemaal vergeten en kunnen we ons gaan opmaken voor verschillende sneeuwdumps. In veel Franse skigebieden sneeuwt het op dit moment al volop en kan er lokaal bijna 2 meter verse sneeuw vallen.

De nood was voor kort zelf zo hoog in sommige Franse skigebieden dat de burgemeester van Saint-Martin-Belleville zelfs de lokale bewoners vroeg om de pistes zoveel mogelijk te vermijden tussen kerst en oud en nieuw. Nu zijn al deze zorgen verdwenen, want Frankrijk staat een potje sneeuw te wachten. En niet zo’n klein potje ook, want er kan op sommige plaatsen de komende 6 dagen circa 170 cm sneeuw vallen. Dat zijn de hoeveelheden waar wij als wintersporters blij van worden, want dan kunnen eindelijk de pistes in goede condities gebracht worden. De basisondergrond voor het hele seizoen gaat gelegd worden waardoor we tot laat in het seizoen kunnen genieten van de Franse skigebieden.

weersvoorspelling

Weersverwachting WePowder.nl

Vanuit Val Thorens ontvingen wij vanmorgen al het bericht dat het ontzettend hard aan het sneeuwen was. Zelfs zo hard dat skiën niet ideaal zou zijn en veel wintersporters warm in het appartement bleven. Een goed teken voor het skigebied, want zij moeten tot laat in het seizoen door en een goede basislaag is dan van essentieel belang.

Sneeuw Val Thorenssneeuw Val Thorens

Voorlopig blijft het nog flink sneeuwen in de Franse Alpen. De komende zes dagen in ieder geval en wat daarna gebeurt horen jullie weer snel van ons. Sneeuwend het nieuwe jaar in, wat wil je nog meer?!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in