Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo ziet het er vandaag uit op de Pitztaler Gletscher

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Onze collega Vera is vandaag onderweg op de Pitztaler Gletscher. Met het mooie weer in Oostenrijk kon deze gletsjer niet overgeslagen worden en zijn vanochtend de ski’s onder gebonden. Hoe het skiën op deze heerlijke dag eruit ziet op de Pitztaler Gletscher? We laten het je graag zien!

Een ochtend op de Pitztaler Gletscher

“Vanmorgen om 8.30 uur gingen we met de Gletscherexpress naar boven. Na een ritje van 8 minuten stonden we al in de sneeuw. Het weer is echt perfect vandaag om te skiën: een strak blauw lucht met een aangename temperatuur. Boven namen we de Wildspitzbahn verder omhoog, daar hebben we op het terras van het hoogste cafe/restaurant van Tirol ‘Café 3.440’ een koffietje gedaan. Op dit punt is ook een uitzichtspunt waar we naartoe zijn gelopen. Van hier je een prachtig uitzicht hebt over alle bergen.”

“Voor de eerste afdaling zijn we met de zwarte piste naar beneden gegaan. De naastgelegen piste was afgezet voor trainingen van skiteams. In deze periode van de winter is dat heel normaal. De sneeuw was goed! Na deze afdaling zijn we naar de Mittelbergbahn gegaan. Ook hier zijn vrijwel alleen maar raceskiërs aan het trainen. Na een paar fijne afdalingen hebben we de ochtend afgesloten met een lekker drankje op het terras in de zon. Hoewel er bewolking voorspeld was voor de late ochtend, viel dit reuze mee. Het weer bleef goed en beter dan verwacht. Om 12.40 uur zijn we weer met het teintje naar beneden gegaan, net als bijna alle raceskiers. Het was al met al een fantastische ochtend op de Pitztaler Gletscher.”

De nieuwe Gletscherexpress

Afgelopen zomer is de trein die je vanuit het dal de gletsjer opbrengt vervangen. De gloednieuwe Gletscherexpress is volgens Vera heel mooi. “De nieuwe trein ging heel soepel. Met de nieuwe moderne gadgets ben je overal van voorzien. Zo heb je onder andere schermen in de trein met daarop informatie en live camera’s van de voorkant van de Gletscherexpress in de cabine, hiermee kun je heel goed zien wanneer de treinen elkaar passeren.”

Zo ziet dat eruit!

Ben je al jaloers? Wij in ieder geval wel! De officiële gletsjeropening op de Pitztaler Gletscher is volgend weekend. Dit wordt een dag vol met muziek en wintersport. Als je je daarbij aanwezig wilt zijn, haal je het dus nog makkelijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in