Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO-UPDATE: Eerste dag van het seizoen in Obergurgl-Hochgurgl

Wintersportredacteur

Vanochtend om 04.30u ging de wekker. Reden: een paar dagen naar Obergurgl omdat daar vandaag voor de eerste keer dit seizoen de pistes opengingen. Na een vluchtje op Innsbruck en een ritje met de huurauto in het hotel aangekomen en direct de piste op. Heerlijk! Hoe het er vandaag uitzag? Bekijk de foto’s hieronder even. 

Obergurgl-Hochgurgl

Het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl is voor veel Nederlanders nog redelijk onbekend. Zonde eigenlijk, want de sneeuw is er ’s winters altijd goed. Ook nu, zo vroeg in het seizoen. Niet gek trouwens, want het gebied ligt tussen de 1.800 en 3.030 meter in. Zeer hoog voor een niet-gletsjer skigebied. Het gebied ligt in het Ötztal, net even voorbij Sölden, dat dan wel weer heel bekend is bij de Nederland.

Het is een verborgen pareltje, of eigenlijk een diamant. Het wordt namelijk de ‘Diamond of the Alps’ genoemd. Met 112 pistekilometers en 25 liften kun je er heerlijk een hele week skiën. Met veel blauwe pistes is het geschikt voor families en beginners, maar ook voor gevorderden is er meer dan genoeg uitdaging te vinden.

 

Foto-update: rustige dag genieten

Vandaag heeft het Obergurgl-Hochgurgl het seizoen afgetrapt. Meer dan genoeg reden voor ons dus om eens die kant op te vertrekken. Zelf was ik er ook nog nooit geweest, maar andere leden van het Skiinformatie/Snowplaza team waarmee ik ben wel. De verbinding liep vanochtend voorspoedig. Vanaf Schiphol naar Innsbruck is een vluchtje van niets. In 70 minuten waren we op de luchthaven van Innsbruck geland. En omdat het zo’n kleine luchthaven is, heb je ook je bagage binnen enkele minuten.

De bergtoppen in Innsbruck zijn nog groen. Op naar het Ötztal dus. Ook daar is het dal groen, maar hoog in de bergen is het wit, zoals je ook onlangs hebt gezien toen we bij De Winteropening in Sölden waren. Hoe het in Obergurgl was? Ik had natuurlijk wat webcambeelden gezien, maar hoe het er bovenaan de lift uitzag had ik niet durven dromen. Heerlijk sneeuw alsof het midden winter was én nog ribbels in de piste om 12.00u ’s middags. Waar maak je dat nou nog mee?

En of we zin kregen om te skiën van dit uitzicht! Heerlijk! En omdat we jullie ook wilden overtuigen om eens deze kant op te komen hebben we nog wat skishots gemaakt ook.

En uiteraard kon er één ding écht niet uitblijven. Wat dat is raad je waarschijnlijk al als je mij een beetje kent: de Wiener Schnitzel! Zo simpel, maar zo lekker. Het is een soort traditie geworden om die te eten op de eerste dag in Oostenrijk. En meestal de volgende dag een broodje Leberkäse bij de Spar. Al zal dat er niet inzitten, want we zitten dit keer in hotel The Crystal, een 4-sterren S hotel. Uiteraard met ontbijt ’s ochtends. Best een verwennerij, al moet ik zeggen dat ik best zweetvoetjes heb door de pantoffeltjes die in de slaapkamer op me lagen te wachten. Je moet altijd wat te klagen hebben toch?

Vanuit Obergurgl wens ik jullie een fijne avond toe! Ik ga een paar baantjes trekken in het zwembad als ik zo de laptop dichtklap. Nee, jullie hoeven geen medelijden te hebben deze keer ?. De komende dagen zul je nog meer horen van ons vanuit het skigebied. Morgen wellicht ook vanuit Sölden trouwens, maar de planning is nog niet helemaal rond.

MEER INFO OVER OBERGURGL-HOCHGURGL

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in