Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Formula White: nieuwe organisatie om Nederlandse topskiërs te ondersteunen

trainingspiste reuzenslalom Pitztal world cup

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Deze week is Formula White gelanceerd. Dit is een innovatief concept dat is opgericht om een omgeving te creëren waar Nederlandse topskiërs zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het ultieme doel is om een Nederlands skiteam op te richten. De organisatie zal onder andere samenwerkingen aangaan, zodat de skiërs de kans krijgen om in de wereldtop mee te doen.

Formula White voor Nederlandse topskiërs

Samen met andere betrokken partijen probeert deze organisatie om de Nederlandse topskiërs dezelfde kans te gunnen als skiërs in andere landen. Formula White gaat ervoor zorgen dat obstakels uit de weg worden geruimd. Ze willen skiërs, sponsoren en professionals verbinden om zo tot iets moois te komen. De missie is om uiteindelijk een Nederlandse skiteam neer te zetten en hiermee successen te boeken. Dus, misschien zien we in de toekomst wel meer Nederlanders in de skisport!

De skisport in Nederland

In de Alpen is de skisport vele malen groter dan in Nederland, hierdoor is het vaak lastig voor Nederlandse talenten om in de wereldtop te raken. De kansen en faciliteiten zijn hier simpelweg niet goed genoeg voor in Nederland. Het doel van Formula White is om dit te veranderen.

3 Nederlandse topskiërs

Tot nu toe heeft Formula White drie ambassadeurs: Maarten Meiners, Christopher Dijksman en Kiara Derks. Maarten Meiners heeft al meegedaan aan de Olympische Spelen in 2022 in Beijing en ook Kiara en Christopher hebben al de nodige ervaring met wedstrijdskiën. Deze drie Nederlandse skitoppers gaan de uitdaging aan met het nieuwe bedrijf. Dit zeggen de ambassadeurs over de samenwerking:

“Formula White is voor mij een kans om krachten te bundelen, door middel van samenwerking jezelf en elkaar naar een hoger niveau te kunnen brengen.” – vertelt Kiara Derks.

“Het is fantastisch om netwerken bij elkaar te brengen en ervaringen te delen, samen sterker worden zodat er uiteindelijk hogere doelen behaald kunnen worden.” – aldus Maarten Meiners.

“Door het samenvoegen van drie topskiërs in Nederland onder Formula White, komt er een kans voor ons om ook dezelfde faciliteiten te hebben als leeftijdsgenoten in de Alpenlanden. Hopelijk zorgt dit voor een fundamentele verandering van de Nederlandse skisport en kunnen de volgende generatie toppers hier ook van profiteren.” – aldus Christopher Dijksman.

Neem contact op!

Ben je het helemaal eens met dit doel voor een Nederlandse skiteam en wil je mee helpen? Neem dan contact op met Formula White.

Lees ook: World Cup Matterhorn Cervino definitief afgezegd: FIS zegt ‘nee’

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in