Nieuwsalert per mail ontvangen

Fitte en warme benen op de piste met sportcompressiekousen

Skisokken - Skimateriaal overzicht op ski informatie.nlVan je wintersportvakantie wil je optimaal genieten. Het liefst elke dag op de latten van ‘s-ochtends vroeg tot het donker wordt. Op tijd naar bed en de volgende dag na het ontbijt meteen weer naar boven. Maar hoe blijven je benen zo lang mogelijk fit op de piste? Skikousen met compressie zijn de oplossing.

Een totaal nieuwe ontwikkeling in de sport zijn sportcompressiekousen. We zien ze al aan de benen bij oa. hardlopers, wielrenners, volleyballers en basketballers. Nu dus ook voor skiërs en snowboarders. Wat doen deze compressiekousen?

Sportcompressiekousen geven je benen extra steun en energie. De compressie stimuleert de bloedsomloop in je benen. Hierdoor krijgen de spieren meer zuurstof en verzuren minder snel. Je kunt langer blijven sporten. Tijdens de wintersport dus skiën, snowboarden of langlaufen. De verbeterde bloedsomloop zorgt ook voor lekker warme voeten en benen.
In vergelijking met de gewone sportcompressiekous geeft de skikous met compressie een extra bescherming van het scheenbeen en de achilleshiel. Ben je gevoelig voor voor blessures aan kuit, scheenbeen of achillespees? Dan zijn er inmiddels legio praktijkvoorbeelden te vinden van sporters die weer pijnvrij hun geliefde sport kunnen beoefenen.

Misschien leuk om te weten. Sportcompressiekousen worden ook wel de “dopingkousen” van de sport genoemd. De internationale wielerunie heeft ze op de lijst van verboden hulpmiddelen gezet. Het is maar hoe je er naar kijkt.

Meer informatie over de Skikousen met compressie en onderzoeksresultaten en ervaringen vind je op www.sportcompressiekousen.nl

Misschien leuk om te weten welke topsporters er deze kousen gebruiken? Klik hier

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in