Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Experts uit toerismebranche willen snel duidelijkheid over skiseizoen 20/21

Wintersportredacteur

Het einde van augustus nadert en dit betekent dat skiseizoen 20/21 steeds dichterbij komt. Sterker nog, de eerste skigebieden openen al in september! Helaas zijn er nog altijd veel onduidelijkheden over de winter en het coronavirus. Experts uit de Oostenrijkse toerismebranche van het Salzburgerland willen zo snel mogelijk duidelijkheid.

Binnen vier weken zullen zij een coronavirusconcept presenteren voor aankomend winterseizoen. Een lastige taak met veel betrokken partijen.

Nog niks concreets

Elke dag hopen we op meer duidelijkheid over skiseizoen 2020/2021. Helaas zijn er tot op heden nog geen concrete plannen gepresenteerd. De Oostenrijkse overheid heeft het er maar druk mee, hetzelfde geldt voor experts uit de toerismebranche. Een aantal skigebieden, zoals Serfaus-Fiss-Ladis, Tignes, de Stubaier Gletscher en Ischgl heeft inmiddels eigen coronamaatregelen gepresenteerd. Zo heeft de wintersportgast alvast een aantal punten om rekening mee te houden. Vanuit de Oostenrijkse overheid blijft het tot op heden behoorlijk stil.

Wel of geen après-ski?

Is après-skiën aankomende winter mogelijk? Dat is de grote vraag die veel wintersporters hebben. Een aantal skigebieden heeft in de coronamaatregelen aangegeven dat dit niet in de gebruikelijke vorm zal plaatsvinden. Karinthië spreekt erover dat dit naar alle waarschijnlijkheid alleen buiten mogelijk is. Experts uit de toerismebranche van het Salzburgerland hebben stuk voor stuk hun eigen ideeën, maar niks is nog officieel vastgelegd. De ideeën variëren van een avondklok tot een beleid om het aantal personen dat binnen is te managen.

Ook interessant: Vraag naar duidelijke après-ski regels wordt steeds groter.

Lunchen in shifts

Ook over lunchen in berghutten wordt gesproken. Ideeën die naar voren komen zijn het invoeren van shifts. Dan krijg je bijvoorbeeld een bepaald tijdslot waarbinnen je mag lunchen. Daarna moet je vertrekken en is de volgende groep aan de beurt. Aldus Ernst Pühringer, branchevertegenwoordiger van de gastronomie.

Overal dezelfde regels

Waar de experts uit de toerismebranche het wel over eens zijn, is dat niet iedereen z’n eigen ding moet doen. Er moeten duidelijke regels komen, die voor iedereen gelden. Ook Wilfried Haslauer van de Salzburger ÖVP streeft daarnaar. Lastig is wel dat er ontzettend veel betrokken partijen zijn. “Met alle deelstaten moet gesproken worden. Er zijn bijvoorbeeld ook skigebieden die bijvoorbeeld in Tirol én het Salzburgerland liggen.” Aldus Walter Veit, woordvoerder van de vereniging voor hoteliers, aan ORF.at. Vertegenwoordigers uit de Oostenrijkse hotelbranche zullen hier donderdag over spreken tijdens een videoconferentie.

Duidelijke afbakening

Eén ding is zeker, er moet een duidelijke afbakening komen. Op die manier weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Van lokale bewoner tot toerist en medewerker in het skigebied. Experts streven ernaar binnen 4 weken meer duidelijkheid te geven.

Lees ook: Tirol werkt aan model om besmettingsrisico tijdens wintersport te verkleinen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in