Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Event: langlaufenwedstrijden op echte sneeuw in de zomer in Livigno

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Jaarlijks is er een bijzonder event in het centrum van het Italiaanse Livigno. Met de 1K SHOT en Gara da li contrada da Livign doen atleten mee aan langlaufwedstrijden op echte sneeuw in augustus. Elk jaar wordt er aan het einde van de winter speciaal sneeuw opgeslagen voor deze wedstrijden in de zomer. Hoe dat werkt? We leggen het je uit.

1K SHOT in Livigno

De officiële langlaufwedstrijd in Livigno is genaamd de 1K SHOT. Dit jaar is deze wedstrijd georganiseerd op 24 augustus 2023. Ben je toevallig in de buurt? Dan wil je dit echt niet missen! Een één kilometer lange baan wordt door het centrum Livigno opgebouwd en voorbereid met echte sneeuw. Professionele atleten gaan de strijd aan tijdens deze bijzondere wedstrijd.

In de avond: Gara da li contrada da Livign

Na de officiële wedstrijd is het in Livigno nog niet afgelopen. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de besneeuwde weg door het centrum door meerdere wintersportliefhebbers. In de avond mogen namelijk ook ‘niet-professionele’ langlaufers de track onveilig maken tijdens nog een wedstrijd. Hierbij wordt de traditionele kleding uit de kast gehaald.

Snowfarming

Waar ze de sneeuw voor deze wedstrijden vandaan halen in Livigno in eind augustus? Door middel van snowfarming wordt de sneeuw na het winterseizoen in het Italiaanse skigebied opgeslagen. De hele zomer wordt de sneeuw op natuurlijke wijze koel gehouden op een weiland vlakbij het centrum. Eind augustus is het dan tijd om de sneeuw met sneeuwschuivers door het centrum van Livigno te verspreiden.

Programma: 1K SHOT en Gara da li contrada da Livign in Livigno

Wil je bij de 1K SHOT en de Gara da li contrada da Livign in Livigno zijn op deze bijzondere dag? Met deze tijden kun je rekening houden als je een kijkje wilt nemen op 24 augustus bij een van de wedstrijden:

  • 17.00 tot 17.30 uur: 1K SHOT kwalificaties
  • 17.40 tot 18.40 uur: 1K SHOT
  • 18.45 tot 19.00 uur: bloemenceremonie
  • 19.00 tot 20.15 uur: Road to Milano Cortina 2026
  • 20.15 uur: opening Gara da li contrada da Livign
  • vanaf 20.30 uur: Gara da li contrada da Livign

Alle informatie vind je op de officiële website van Livigno!

Livigno in de zomer

Lees meer over dit skigebied: 24 UUR IN: Livigno

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in