Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Er komt weer sneeuw aan!

Wintersportredacteur

Het lijkt op dit moment wel lente in de Alpen en dat is niet zo’n goed teken voor de kwaliteit van de sneeuw. Temperaturen van +8 zijn geen uitzondering en je ziet dan ook weer de groene stukken op de pistes ontstaan. Het wordt dan ook tijd voor een flinke weersverandering waarbij we weer dik aangekleed de pistes op moeten. Het positieve is dat moeder natuur hiernaar lijkt te luisteren, want na het weekend kunnen we weer rekening gaan houden met verse sneeuw. Weg met de warme periode en kom maar op met die sneeuw!

Zondag gaat volgens Wintersportweerman Hajo een zwaar dagje worden voor de lagergelegen skigebieden. De hogergelegen skigebieden kunnen zondag al rekening gaan houden met een lekkere dump, maar dat geldt zeker niet voor de skigebieden onder de 2.000 meter grens. Regen is onderweg. Maandag heeft nog een beetje last van de naweeeen van zondag, maar gaat al iets meer winterse signalen tonen. Wanneer we echt kunnen gaan rekenen op een flinke dump? Zoals het er nu uitziet gaat dat woensdag gebeuren. Vooral het noordwesten van de Alpen gaat weer helemaal wit kleuren en gaan te maken krijgen met hevige sneeuwval. 

Hoeveel sneeuw er gaat vallen? Voor woensdag heeft Hajo aangegeven dat we lokaal kunnen rekenen op circa 30 cm sneeuwval in de Alpen. Toch houdt hij nog een slag om de arm, want helemaal zeker is het nog niet. Na deze sneeuwval hebben we een korte pauze om vervolgens in het weekend weer door te gaan. Gaan we dan wederom een halve meter sneeuw ontvangen? De kaarten geven in ieder geval winterse signalen af, dus laten we hopen dat we een sneeuwrijke week tegemoet gaan.

Als voorbeeld geven we de weersvoorspelling voor St. Anton voor komende dagen. Deze weersvoorspelling is afkomstig van Snowplaza.nl.

Screen Shot 2016-01-29 at 20.54.38

 

We houden jullie op de hoogte en uiteraard delen wij de heerlijke foto-updates vanuit de skigebieden met jullie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in