Nieuwsalert per mail ontvangen

Eisgratbahn op Stubaier Gletscher krijgt toestemming om te starten

Dit weekend gaat voor de Stubaier Gletscher een speciaal moment worden. De nieuwe Eisgratbahn gaat officieel in gebruik genomen worden en hiermee komt een einde aan twee jaar lang buffelen. Toch was het nog even spannend voor het skigebied of zij daadwerkelijk konden starten aankomend weekend, want de inspectie komt eerst langs om alles te testen. Met veel vreugde kon het skigebied vandaag melden dat zij alle testen goed zijn doorgekomen en aankomend weekend het miljoenproject voor het grote publiek toegankelijk is. Zelf zeiden zij met veel blijdschap: “Eisgratbahn erhält Fahrerlaubnis.” Goed nieuws!

Twee jaar lang hebben de bouwvakkers op de Stubaier Gletscher gewerkt aan het enorme project. Het vervangen van de oude Eisgratbahn en het neerzetten van een moderne skilift met een waarde van 58 miljoen euro. Toch was het nog even spannend, want je kan nog zo’n mooie skilift neerzetten, als hij niet wordt goedgekeurd dan heb je er weinig aan. “Met veel vreugde kan ik melden dat wij toestemming hebben gekregen om aankomend weekend te gaan starten,” aldus Alexandra Engels, woordvoerder van het skigebied.

Eisgratbahn op Stubaier Gletscher

In de geschiedenis van de gletsjer is de 3S-Eisgratbahn een van de grootste projecten allertijden. Niet gek, want er moest veel gebeuren om dit project tot stand te brengen. Benieuwd hoe de skilift er nu uit ziet? Bekijk de video van de Stubaier Gletscher die zij vandaag publiceerden hierboven. Wauw, wat een prachtig project!

Twee jaar geleden was er nog grote onzekerheid of het project überhaupt gestart kon worden. Na tientallen gesprekken werd er dan eindelijk akkoord gegeven. Het behoud van de natuur was een belangrijke voorwaarden, waar het skigebied zich ook aan heeft gehouden. Naast de nieuwe lift heeft de gletscher ook geinvesteerd in nieuwe lawinedammen en bekabeling. Hoe de skilift afgelopen maand proefrondes maakte? Check onderstaande artikel met daarin de video die het skigebied deelde.

Nieuwe 3S-Eisgratbahn op Stubaier Gletsjer maakt proefrondes

Aankomend dagen zijn wij aanwezig in Stubai en zullen hier een aantal mooie foto’s gaan schieten. Laat die winter maar komen, want de skigebieden beginnen er langzaam klaar voor te zijn!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in