Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eibergbahn vervangt Eibergliften in SkiWelt

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In SkiWelt Scheffau wordt na dit seizoen geïnvesteerd in de vervanging van de Eiberg I en II. De twee liften worden vervangen door een nieuwe lift, de Eibergbahn. Nog sneller omhoog, met meer comfort dus. Meer weten over deze nieuwe lift? Onze collega’s zijn ter plekke en spraken met een vertegenwoordiger van het skigebied. Wat ze hebben geleerd over de nieuwe lift lees je in dit artikel.

Eiberg I en II aan vervanging toe

De huidige Eibergliften in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn twee vierpersoons liften naast elkaar, een combinatie die je niet vaak ziet. Deze twee liften zijn in 1992 gebouwd en zijn na meer dan 30 jaar trouwe dienst wel aan vervanging toe. Het zijn niet meer de snelste liften en bij slechter weer heb je geen bescherming tegen de elementen. Zeker als je ze vergelijkt met de moderne liften in de rest van het skigebied, kan een upgrade geen kwaad. En die upgrade krijgen ze na dit winterseizoen!

Eibergliften in SkiWelt
Vanaf volgend seizoen zie je geen twee liften, maar één lift op de pistekaart.

Nieuwe Eibergbahn

De nieuwe Eibergbahn wordt de opvolger van de twee liften. Van twee vierpersoons stoeltjesliften wordt nu één achtpersoons stoeltjeslift gemaakt. En dat is een hele moderne variant van de firma Doppelmayr, uiteraard voorzien van weerkappen en stoelverwarming. Maar daar kan je dan weer niet heel lang van genieten, want de lift is twee keer sneller dan de oude liften. De oude lift bracht je in een kleine 5 minuten van 1533 meter hoogte naar 1673 meter en de nieuwe lift doet dat in slechts twee minuten. Dat gaat snel dus!

Laatste ritten in de oude lifen

De oude Eibergbahnen zijn dus dit skiseizoen voor het laatst in gebruik. Wil je er nog even in zitten, dan moet je snel zijn. Je hebt nog een paar maanden. En gelukkig hebben onze collega’s vandaag nog wat foto’s gemaakt voor je, zodat je altijd even nostalgisch terug kunt blikken.

Feiten van de nieuwe Eibergbahn

Dat het een grote verbetering is, mag duidelijk zijn. Hieronder nog even een aantal feitjes en cijfers van de nieuwe Eibergbahn.

 • Hoogte dalstation: 1533 meter
 • Hoogte bergstation: 1673 meter
 • Hoogteverschil: 140 meter
 • Snelheid: 5 meter per seconde
 • Rittijd: 2 minuten
 • Capaciteit: 4500 personen per uur
 • Fabrikant: Doppelmayr
 • Bouwperiode: 2024
 • Voorzien van:
  • Stoelverwarming
  • Weerkappen

Wij zien het wel zitten om volgend jaar comfortabel en snel omhoog te gaan in deze mooie lift! Jij ook toch?

Leestips over SkiWelt

We hebben dit seizoen trouwens al aardig wat artikelen over SkiWelt geschreven. Wil je meer lezen, omdat je die kant op gaat of het nog overweegt, dan hebben we deze leestips voor je.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in