Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste vlokken sneeuw in Winterberg verwacht

Zwarte piste Winterberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op het moment van schrijven is het in het Duitse Winterberg 7°C, bewolkt en is er kans op regen. Kortom, echt herfstweer. Daar komt zeer waarschijnlijk snel verandering in. Komend weekend worden namelijk de eerste sneeuwvlokken verwacht in het populaire wintersportdorp.

Zon heeft plaatsgemaakt voor wolken

De afgelopen dagen was het in Winterberg net zoals in Nederland overwegend zonnig en vrij warm. Ook daar kon je afgelopen weekend heerlijk buiten zitten. Die zonnige periode is nu voorbij en is overgegaan in een minder vrolijk weerbeeld. Het regent van tijd tot tijd vandaag en morgen en de temperaturen liggen tussen de 4°C en 8°C. Vanaf vrijdag daalt de temperatuur langzaam.

Eerste sneeuwval

De temperatuur in Winterberg daalt zowel op de berg als in het dal tot -3°C aanstaand weekend en die temperatuurdaling gaat gepaard met neerslag. En wat betekent dat? Juist, sneeuw! De sneeuw valt voornamelijk op zaterdag. Daarna lijkt het weer gedaan met de winterse neerslag, maar de temperatuur blijft laag.

Tot 10 centimeter sneeuw

De afgelopen dagen waren niet alle weermannen het nog eens over sneeuwval in Winterberg. Waar de één een heerlijk zonnetje voorspelde voor het weekend, had de ander het over mogelijk een vlokje sneeuw. Nu lijkt de kans op sneeuwval toch serieuze vormen aan te nemen en wordt er maximaal 10 centimeter sneeuw verwacht. Dat wordt dus echt voorpret voor het winterseizoen.

De eerste sneeuw ligt er al

Het zal nog wel even duren voordat we de eerste bochten in Winterberg kunnen maken, maar de eerste sneeuw ligt er wel al. Die ligt overigens op hopen, verder zijn de hellingen helemaal groen. Wij wachten dus maar tot de echte winter z’n intrede doet voordat we die kant op rijden.

Webcam Rauher Busch 16-11-2022

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in