Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Eerste sneeuw ook in Nederland verwacht

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Aan het begin van de week schreven we al over de sneeuwval die verwacht wordt in de Alpen vrijdag en aankomend weekend. Dit weerbeeld gaan we waarschijnlijk in Nederland ook een klein beetje zien! Pak die ski-jas maar van zolder en haal je muts tevoorschijn: zaterdag kunnen er volgens Buienradar natte vlokken naar beneden dwarrelen.

Steeds meer sneeuw

De voorspelde sneeuw voor vrijdag in de Alpen is nog steeds te zien op de weerkaarten. Daarbij zien we zelfs een positieve verandering voor nog veel meer skigebieden. Waar er maandag alleen sneeuw voorspeld werd in de Franse en Zwitserse Alpen, is het neerslaggebied nu groter geworden. Wat de voorspellingen laten zien? Op hoogte kan ook in Oostenrijk tot 30 centimeter sneeuw vallen en in Nederland dus waarschijnlijk natte sneeuw! De temperatuur blijft de komende dagen laag. Haal die extra laagjes kleding dus maar van zolder, die zul je zeker nodig hebben.

In Nederland zijn er wel erg grote temperatuurverschillen voorspeld. Waar het in Limburg nog 20 graden kan zijn, is het in de omgeving Groningen net aan 10 graden de komende dagen.

Sneeuw in Nederland?

Het blijft de komende dagen bewolkt. Vanuit het zuiden worden deze wolken dikker en vanaf vrijdagmiddag gaat het regenen. Het zal de komende dagen hard blijven waaien en met zulke lage temperaturen is dit geen pretje. Zaterdag zijn er sneeuwkansen in Nederland. De neerslag die dan valt, kan vanwege temperaturen rond het vriespunt vallen in de vorm van natte sneeuw. De meeste kans hiervoor is in het noorden van Nederland. Na zaterdag stijgt de temperatuur weer en zondag kan het zomaar weer 15 graden worden overdag. Erg herfstachtig én wisselvallig dus!

Een kleine terugblik naar afgelopen winter…

Vorig jaar werden we in januari ook ineens verrast door witte vlokken in Nederland. Opeens was het op enkele plekken compleet wit! Het duurde niet lang voordat het ging dooien, maar er zijn genoeg plaatjes vastgelegd voordat de sneeuw weer weg was. Het komt niet vaak voor dat het echt winters is in Nederland, onze volgers hebben in januari veel beelden opgestuurd. Zal het zaterdag weer zo wit zijn?

››› Bekijk de beelden van toen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in