Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Eerste Italiaanse skigebieden maandag open

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vorige week vrijdag werd bekendgemaakt dat de Italiaanse skigebieden op 15 februari hun liften weer mogen openen, mits zij zich in een gele zone bevinden. Voor skigebieden in Lombardije betekent dit dat het skiseizoen aanstaande maandag eindelijk van start kan gaan.

Skigebieden Lombardije maandag open

Lombardije is de eerste Italiaanse provincie waar skiën vanaf maandag weer is toegestaan. Livigno heeft al aangegeven dan meteen de liften en pistes te openen. Een ander skigebied in deze provincie, Ponte di Legno – Passo Tonale, heeft laten weten maandag open te gaan als alles op geel blijft. Er gelden strenge regels voor het openen van de skigebieden. Zo is in gondels een maximale bezetting van 30% per uur toegestaan. Valle d’Aosta, Veneto en Piemonte behoren ook tot de gele zone, maar tot op heden is er nog niet bekendgemaakt welke skigebieden wanneer opengaan. Trentino is geen gele zone meer, maar een oranje. De skigebieden mogen hier voorlopig nog niet open. De Schnalstaler Gletscher laat in een melding op de website weten op 1 maart open te gaan.

Zuid-Tirol voorlopig nog dicht

In Zuid-Tirol, waar skigebieden als Alta Badia en Val Gardena gelegen zijn, ziet de situatie er minder rooskleurig uit. De hele provincie staat op rood en is afgelopen maandag opnieuw voor 3 weken in lockdown gegaan. Laten we hopen dat hier snel verandering in komt!

Mogen wij skiën in Italië?

Helaas staat het reisadvies voor Italië nog altijd op oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een wintersport hoort daar helaas niet bij. Daarnaast heeft Rutte het dringende advies gegeven om tot in ieder geval eind maart niet op vakantie naar het buitenland te gaan.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in