Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Italiaanse skigebieden mogen vanaf 15 februari open

Wintersportredacteur

Gisteravond is bekend geworden dat de skigebieden in Italië vanaf 15 februari hun liften mogen openen. Het Comitato Tecnico Scientifico (technisch wetenschappelijk comité) heeft toestemming gegeven voor het openen van skigebieden in zogenaamde ‘gele’ zones. Dit betekent dat nog niet alle skigebieden open mogen op dit moment.

Zuid-Tirol, waar bekende skigebieden als Val Gardena en Kronplatz liggen, is op dit moment nog oranje en hier zullen de liften helaas nog gesloten blijven.

Trentino wil vanaf 17 februari open

De provincie Trentino wil haar liften van woensdag 17 februari openen. Op dit moment is Trentino een ‘gele zone’, dus niets lijkt opening in de weg te staan. Zij kiezen er bewust voor om de drukke dagen van carnaval nog niet te beginnen met het skiseizoen en wachten daarom tot woensdag de 17e in plaats van de 15e. Verder geeft de wethouder van toerisme in Trentini, Roberto Failoni aan, dat ze ook nog even willen wachten op verdere details omtrent het reizen tussen verschillende regio’s. Op dit moment is dat in Italië nog niet toegestaan, wat zou betekenen dat alleen de mensen die in de directe omgeving van de skiliften wonen zouden kunnen gaan skiën. In Trentino liggen onder andere de skigebieden van Skirama, met het bekende skidorp Madonna di Campiglio.

Zuid-Tirol vanaf maandag in strenge lockdown

In de provincie Zuid-Tirol ziet de coronasituatie er nog minder rooskleurig uit. Zij worden op dit moment nog aangemerkt als ‘oranje zone’, dit betekent dat hier de strengere regels gelden. Door de vele mutaties van het coronavirus gaat de provincie vanaf aanstaande maandag voor drie weken in een harde lockdown. Dit betekent onder andere dat de handel en horeca weer gesloten wordt. Een domper voor deze bergregio, aangezien vanaf aanstaande maandag in 11 van 20 regio’s in Italië de regels juist versoepeld worden, omdat zij van ‘zone oranje’ naar ‘zone geel’ gaan. Dit betekent in principe dat ook de skigebieden in Lombardije en Valle d’Aosta hun skigebieden kunnen openen. De komende dagen zal bekend worden welke skigebieden openen en welke regels er precies zullen gaan gelden.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in