Nieuwsalert per mail ontvangen

Een winterse droom in Oostenrijkse skigebieden

Wintersportredacteur

Wat een heerlijk moment hebben de wintersporters in de Oostenrijkse skigebieden vanmorgen beleefd. Bij het openen van de gordijnen waren het niet de groene weides die zichtbaar waren, maar een dik pak sneeuw van circa 30 tot 50 cm. Je dag kun je bijna niet beter beginnen en de foto’s die wij op het internet zagen langskomen waren dan ook om te dromen. Goed nieuws, want het blijft voorlopig ook nog even doorgaan met sneeuwen. GENIETEN!

Veel skigebieden hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen weken. Warme temperaturen en weinig nieuwe sneeuw hebben de kwaliteit van de pistes flink aangetast. De sneeuwval van deze week komt dan ook als geroepen en dat is duidelijk merkbaar in de skigebieden. Vroeg de berg op om meteen van de verse sneeuw te genieten. Logisch, want de poeder is zo zacht dat je regelmatig de welbekende ‘face-shots’ hebt kunnen meemaken.

Meteorologen in Nederland geven aan dat de tweede Krokusvakantieweek een sneeuwrijk weekje zou gaan worden. Daar is niks aan gelogen, want sinds gisteravond is het flink aan het sneeuwen en dat heeft de hele nacht aangehouden. Waar we afgelopen maand vaak tevreden moesten zijn met klein vlokken is dit nu gelukkig veranderd. Dikke vlokken bedekken de bomen weer met sneeuw en de sneeuwruimers moesten vroeg uit hun bed om de wegen weer sneeuwvrij te maken. Wij zitten op dit moment in Oostenrijk en wij kunnen jullie vertellen dat het echt genieten is. Blijft zo een heerlijk moment om als eerste een spoor te zetten op de pistes. Vroeg in de ochtend zijn zelfs de afgezette pistes te vergelijken met off-piste gebieden.

sneeuw

De sneeuwschuivers waren al vroeg aan het werk in Gerlos

Sneeuw

In Gargellen is er ook een verse laag sneeuw gevallen vannacht!

Sneeuw

In Silvretta Montafon moest de dikke laag sneeuw van de terrassen verwijderd worden

sneeuw
Country Club Gerlos
sneeuw

Laat het nog maar lekker door sneeuw hoor. Gelukkig zijn de voorspellingen komende dagen ook erg sneeuwrijk, dus gaat een weekje worden waarin we weer heerlijk kunnen ‘poederen’.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in