Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Een interview met extreme snowboarder Xavier de le Rue

Wintersportredacteur

Het Freeride Film Festival was vet, heel vet. En dat kwam natuurlijk door de geweldige sfeer en dikke films, maar de slagroom op de toch al heerlijke taart was ons interview met een van de beste extreme snowboarders ter wereld: Xavier de le Rue. Dankzij The North Face hadden we de kans om deze legende een halfuurtje te spreken. Die kans lieten we niet voorbij gaan.

Voor de mensen die nog nooit van Xavier de le Rue gehoord hebben, even een korte intro. Xavier is een Franse snowboarder van wereldformaat – ook al is ‘ie zelf niet zo groot. Hij is meerdere malen wereldkampioen geweest op de boardercross, heeft gouden medailles op de X games binnengesleept en was drie jaar op rij winnaar van de Freeride World Tour. Waar je hem op dit moment van zou moeten kennen? Zijn laatste film ‘Degrees North’ ging het afgelopen weekend in première op het Freeride Film Festival.

Skiinformatie.nl
Skiinformatie.nl’s Frank en Mike aan weerszijden van Xavier de le Rue

Met een kater van de dag daarvoor liet Xavier zich zakken in de luxe stoel in Pathé Tuschinski om onze vragen te beantwoorden. “In Helsinki kunnen ze goed feesten,” excuseerde hij zich. Meteen werd duidelijk dat de snowboarder een heel relaxte en open dude is. Voor Degrees North ging hij op zoek naar alternatieve manieren om te filmen en dat is direct wat deze film zo bijzonder maakt. Want wie bedenkt er dat je de te rijden afdalingen gaat verkennen met een paramotor en zo ook je beelden gaat schieten? Dat is met zo’n grote propellor op je rug onder een parachute hangen. Xavier de le Rue dus.

Hij vertelt: “Dat was niet de eerste optie hoor. Het originele idee was om een sneeuwscooter een paraglider omhoog te laten trekken. Een beetje zoals achter een boot, maar dan met een kabel van 2 kilometer lang. Een ambitieus, maar helaas geen succesvol idee. Daarom werd het de paramotor.”

Alleen al dit soort maffe maar vette ideeën maken het waard om de films van de 36-jarige snowboarder te bekijken. Bekijk de trailer hierboven eens en je wilt ‘m zien. Wij zagen hem tijdens de voorpremière via het tv kanaal van Red Bull en uiteraard tijdens het festival na afloop van het interview en vonden ‘m heel dik.

Voor het interview nodigden we journalist en eigenaar van het reisplatform NextDestination uit om met ons mee te gaan. Een uitgebreid verslag van het interview vind je daarom op NextDestination.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in