Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Dutchweek/Christ Clijsen

Dutchweek Outdoor: nieuw label voor de zomervakantie

Wintersportredacteur

Als wintersporter heb je vast wel eens gehoord van de Dutchweek events in bijvoorbeeld Saalbach en Gerlos. De Nederlandse organisatie zorgt daarmee voor flink wat leven in brouwerij in de skigebieden. Met een nieuw concept doen ze dat niet alleen meer in de winter, maar ook in de zomer. Onder de naam Dutchweek Outdoor organiseren de Nederlanders vanaf komende zomer avontuurlijke en gezonde events in de bergen. Dat is weer eens wat anders, maar wel ontzettend leuk!

Sinds 2013 organiseert Dutchweek evenementen in de bergen. Het eerste event werd in dat jaar gehouden in Sauze d’Oulx in Italië. Jaar na jaar werden daar nieuwe locaties aan toegevoegd. Jaarlijks worden er nu zeven winter edities gehouden, mits het coronavirus geen streep door de plannen zet natuurlijk. Vorig jaar moesten de meeste events worden afgelast en ook dit winterseizoen is dramatisch verlopen voor de Dutchweek events. Maar, dit was voor de organisatie geen reden om stil te zitten!

Dutchweek Outdoor 2021: twee edities

In plaats van stil te zitten is achter de schermen gewerkt aan een totaal nieuw concept: Dutchweek Outdoor. Vorig jaar zomer trokken Nederlanders massaal naar de bergen. De Alpen werden vanwege de pandemie en de bijbehorende reisrestricties een populairdere bestemming voor de zomervakantie. Daar speelt Dutchweek met het nieuwe concept op in.

Dutchweek Outdoor start in de zomer van 2021 in Oostenrijk met twee edities op twee mooie bestemmingen. De bestemmingen zijn bekend vanuit de winter, maar is de zomer minstens net zo mooi. Zell am See-Kaprun en Saalbach zijn deze zomer het decor van de eerste twee outdoor events. Het programma van de events bestaat uit verschillende outdoor activiteiten voor elk niveau en iedereen. Je kunt mountainbiken, bootcampen, yogasessies volgen op prachtige locaties, maar ook ‘gewoon’ ontspannen aan de Zeller See. De exacte programma’s vind je op Dutchweek.nl, de data zijn als volgt:

  • Zell am See – Kaprun: 18 t/m 21 augustus 2021
  • Saalbach: 15 t/m 18 September 2021

Vol vertrouwen de zomer in

De organisatie van Dutchweek heeft veel vertrouwen in het nieuwe concept en in de zomer. Eigenaresse van Dutchweek, Anouk Schrijver, vertelt:

“We kijken vol vertrouwen naar deze zomer, waarbij we meer ruimte en mogelijkheden verwachten om mensen weer te laten genieten van een heerlijke en onbezorgde shortbreak. Wij willen mensen graag laten zien hoe mooi de bergen in de zomer kunnen zijn en richten ons daarbij op een breder publiek dan enkel de wintersport of outdoor liefhebber. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om samen met de VVV’s en plaatselijke ondernemers een gevarieerd programma op te zetten. We kunnen niet wachten om bezoekers weer een glimlach op het gezicht te toveren met onze events”.

Trailer Dutchweek Outdoor

Het videoteam van Dutchweek heeft ook voor deze events een trailer gemaakt. Dit keer moest er vanwege de reisbeperkingen geïmproviseerd worden met opnames in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Ik krijg er ontzettend veel zin in als ik de beelden zie.

Wij wensen het team veel plezier en komen zelf ook graag langs in Zell am See-Kaprun of Saalbach deze zomer. Wat ook leuk is om te weten is dat in 2022 Dutchweek Outdoor uitbreidt met een locatie in Noorwegen.

TIP: Bekijk ons bezoek aan Dutchweek Kirchberg, het nieuwste Dutchweek Winter event, dat in 2020 nog doorgang vond.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in