24 UUR IN: Kirchberg tijdens Dutchweek

Voor de vierde aflevering van 24 UUR IN dit seizoen, waren we in Kirchberg. Van 15 tot en met 19 januari 2020 vond hier de eerste editie van Dutchweek Kirchberg plaats. In deze aflevering verkennen we het niet alleen het skigebied, maar brengen we ook een bezoekje aan dit evenement. Benieuwd naar 24 UUR IN Kirchberg tijdens Dutchweek?

Met Kaiserwetter, lekkere schnitzels, Skiwasser en schnaps hebben we tijdens deze aflevering van 24 UUR IN weer heerlijk genoten. De allereerste editie van Dutchweek Kirchberg hoorde daar uiteraard ook bij. Een echte aanrader om heen te gaan. Wij kunnen alvast niet wachten tot de tweede editie in 2021, wat hebben we genoten!

24 UUR IN Kirchberg Dutchweek

24 UUR IN: Kirchberg tijdens Dutchweek | De aflevering

24 UUR IN in Kirchberg tijdens Dutchweek is een bijzondere aflevering. We ontdekten deze keer niet alleen het prachtige skigebied en het bijbehorende dorp. De allereerste editie van Dutchweek Kirchberg 2020 stond namelijk ook op het programma. Maar voordat we een kijkje namen bij dit evenement, maakten we uitgebreid tijd voor een bezoek aan het skigebied KitzSki en het dorp Kirchberg.

Terwijl we de mooiste pistes afdaalden in het skigebied KitzSki, gingen we ook een kijkje nemen bij de nieuwe Fleckalmbahn. Hier hadden we een afspraak met de technisch leider van de Bergbahn AG Kitzbühel. Hij legde ons uit wat nu de voordelen zijn van deze nieuwe lift. Tussendoor was er uiteraard tijd voor een heerlijk bakje koffie en een lekkere schnitzel in een gezellige berghut. Om de dag op de piste af te sluiten, deden we een spannend wedstrijdje rodelen.

Terwijl Miranda ging sneeuwschoenwandelen, stond er na deze actieve dag nog een gesprek met Wim, één van de de eigenaren van Dutchweek, op het programma van Frank. Hij overtuigde Frank ervan om tot in de vroege uurtjes volledig los te gaan op het evenement. Bekijk de aflevering hieronder en kijk mee hoe we genieten!

Kirchberg: feiten en cijfers

  • Vanaf Utrecht is het ongeveer 9 uur rijden naar Kirchberg
  • De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 920 km
  • Skigebied KitzSki is één van de meest moderne skigebieden ter wereld
  • Het skigebied telt 234 kilometer aan afdalingen. Deze zijn verdeeld over 185 km aan pistes, 41 km aan skiroutes en 4 km aan afdalingen in het snowpark.
  • Eerste editie van Dutchweek Kirchberg vond in januari 2020 plaats

Ligging

KitzSki | Het skigebied

Kirchberg en Kitzbühel vormen samen één groot skigebied, namelijk het skigebied KitzSki. KitzSki is één van de modernste skigebieden ter wereld. Dit kun je overal terugzien. Jaarlijks wordt er ontzettend veel geïnvesteerd in vernieuwingen. Zo is in 2019 bijvoorbeeld de nieuwe Fleckalmbahn geplaatst, een ultramoderne gondel met stoelverwarming. In KitzSki heb je toegang tot maar liefst 234 kilometer aan pistes. Afdalingen van alle niveaus zorgen ervoor dat iedereen zich hier heerlijk kan vermaken.

Skiën in KitzSki tijdens 24 UUR IN Kirchberg Dutchweek

Lekker eten en gezellige après-ski is uiteraard niet te missen in het skigebied KitzSki. Je hebt hier een ruime keuze uit zo’n 60 berghutten die allemaal hun eigen charme meedragen. Warme chocomelk met slagroom, skiwasser of gewoon een lekker biertje gecombineerd met een overheerlijke schnitzel. KitzSki heeft het allemaal. Ben je van plan in januari volgend jaar op wintersport te gaan? Dan is Dutchweek in Kirchberg zeker de moeite waard!

warme chocomelk op de piste

Kirchberg | Dutchweek

Van 15 tot en met 19 januari 2020 vond de allereerste editie van Dutchweek Kirchberg plaats. En wat voor één! Al vroeg in de middag kon je terecht voor de eerste feestjes, die het begin van een prachtige avond beloofden. Zo ging het vijf dagen op rij verder. Van house tot après-ski en een silent disco, de DJ’s voorzagen alles!

Onze tips

  • Er zijn gratis georganiseerde wandeltochten beschikbaar voor wandelaars met een gastenkaart uit Kirchberg.
  • Maak met je skipas een leuke vakantiefoto bovenop de berg in KitzSki. Er zijn speciale fotopoints waar je dit kunt doen.
  • Geniet van een hoop rodelpret op de Gaisberg met het hele gezin.
  • Bewonder de kerk die in het hartje van Kirchberg staat. Wist je dat Kirchberg haar naam aan deze kerk te danken heeft?
  • Ga volgend jaar naar Dutchweek 2021 als je Kirchberg bezoekt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in