Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Duitsland verlengt lockdown, skigebieden blijven dicht

Wintersportredacteur

Ondanks dat het aantal besmettingen afneemt, heeft Duitsland gisteren toch besloten de lockdown te verlengen tot en met 7 maart. Wel worden de eerste versoepelingen doorgevoerd, maar helaas nog niet in positieve zin voor de skigebieden.

De kans op een skiseizoen in Duitsland wordt hiermee kleiner en kleiner…

Eerste versoepelingen mogelijk

De eerste versoepelingen zullen eind februari plaatsvinden. Wel zijn die per deelstaat verschillend, omdat de regering van een deelstaat dit zelf mag bepalen. In onder andere in Hessen, Berlijn en Noordrijn-Westfalen zullen de scholen op 22 februari weer open gaan. In Saksen gebeurt dit volgende week maandag al. Daarnaast moet het volgens de nieuwe regels mogelijk zijn om kappers vanaf 1 maart weer te openen. Hotels en restaurants blijven voorlopig gesloten. Hetzelfde geldt voor niet-noodzakelijke winkels, maar die zouden wel open mogen als de 7-daagse incidentie dat toelaat. Het dragen van een FFP2- of chirurgisch masker is verplicht in onder andere winkels en het openbaar vervoer.

Skigebieden blijven dicht

De Duitse skigebieden zijn deze winter nog niet open geweest. Daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen. Ontzettend balen, zeker omdat er de afgelopen maanden bovengemiddeld veel sneeuw gevallen is. Zelfs in Winterberg ligt op dit moment ruim 30 cm sneeuw. Alle hoop voor de skigebieden was gevestigd op de persconferentie van afgelopen woensdag, maar helaas.

De volgende persconferentie is op 3 maart. Dan zal er opnieuw worden gekeken of de lockdown wordt verlengd of dat er meer versoepelingen mogelijk zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in