Nieuwsalert per mail ontvangen

Duitsland claimt Team Event finale

Het was de eerste race van de finales van het seizoen die wel is doorgegaan. Nadat zowel de afdaling als Super G zijn geannuleerd vanwege het slechte weer, was de start van de race een opluchting voor de organisatie. Duitsland zegevierde in Lenzerheide, vlak voor het sterrenteam van Zweden. Italië versloeg Oostenrijk in de troostfinale.

Het Duitse team bestond uit Lena Dürr, Veronique Hronek, Fritz Dopfer en Felix Neureuther, die streden tegen de Zweden Frida Hansdotter, Maria Pietilä-Holmner, Andre Myhrer and Jens Byggmark. In de laatste run van de finale was het Jens Byggmark die de overwinning nog binnen had kunnen slepen, maar een fout met zijn binnenski was voor het team fataal.

De Zweed baalde zoals verwacht behoorlijk: “Nadat we zilver wonnen op het WK en derde in de finales van vorig jaar, wilden we dit event graag winnen. Ik heb mijn best gedaan en ging er echt voor, maar door die ene fout lukt het niet.”

Morgen skiën de mannen hun laatste reuzenslalom van het seizoen en voor de vrouwen geldt hetzelfde op het slalom onderdeel. Een dag later worden de onderdelen omgewisseld.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in