Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de winnaars van het NK/BK Freeride 2024 in Kappl

© Poederbaas

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen vond het Poederbaas Freeride Festival plaats in Kappl, een event volledig in het teken van freeriden. Een van de hoogtepunten waren de Nederlandse en Belgische Ski en Snowboard Freeride Kampioenschappen. De nieuwe Nederlandse en Belgische Kampioenen zijn gisteren gekroond! De omstandigheden waren uitdagend, maar de deelnemers lieten een hoog niveau zien. Benieuwd naar de winnaars van 2024?

Omstandigheden tijdens de wedstrijd

Tijdens de qualifier kwamen er dikke vlokken uit de lucht en gisteren brak de zon door in Kappl tijdens de finale. De omstandigheden van het NK/BK Freeride waren dus zeer verschillend en uitdagend. Vooral het zicht was erg wisselend, waardoor het er voor de deelnemers niet makkelijker op werd. Tijdens de onderdelen kon je live meekijken via de story van Skiinformatie. Benieuwd hoe dat was? Alle beelden zijn opgeslagen in de highlight op Instagram en deze kun je dus nog terugkijken!

Winnaars NK/BK Freeride – mannen

Zowel bij de dames als de heren werd gestreden in twee categorieën: skiën en snowboarden voor zowel het NK als het BK. De scores liepen uiteen, maar in de top 3 scheelde het maar enkele punten voor zowel het NK als BK. Voor de Nederlandse Kampioenschappen waren er meer deelnemers en hier lag vooral het niveau in de categorie snowboard erg hoog. De winnaar, Philip Snijders, behaalde maar liefst 97 punten!

Winnaars NK/BE Freeride – vrouwen

Ook bij de dames werd er flink gestreden. Hoewel er minder vrouwen aan de start stonden, was het niveau hoog. Bij de top drie in de categorie ski NK zat slechts een verschil van 2,25 punten tussen de nummers één en twee. Sanne de Jong eindigde bovenaan met 80,75 punten, gevolgd door Tamar Van Delen (78,5 punten) en Yvette Kroon (75,75 punten). Ontzettend gaaf om te zien hoe het niveau zich ook bij de vrouwen ontwikkelt!

Bij de dames op het snowboard ging de eerste plek naar Fay Rotteveel, gevolgd door Lotte Kavelaars (die voor het tweede jaar op rij als tweede eindigt). Op de derde plaats staat Fleur de la Haye. In de Belgische categorie snowboard heeft Maja Vanroy gewonnen met 62 punten!