Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Kaunertaler Gletscherbahnen, Daniel Zangerl

Dit zijn de challenges van de Tiroler Ski Challenge (deel 1)

Wintersportredacteur

Tirol heeft deze winter iets nieuws: de Tiroler Ski Challenge. Een uitdaging voor iedereen die op wintersport is in Tirol. De Tiroler Ski Challenge zorgt niet alleen voor een heerlijke afwisselde vakantie, je maakt ook nog eens kans op mooie prijzen! Hieronder lees je meer over de eerste vijf uitdagingen.

Tiroler Ski Challenge

We schreven er laatst al over, de Tiroler Ski Challenge. Met 10 afwisselende opdrachten wordt je uitgedaagd om van je wintersport een leuke vakantie vol variatie te maken. Als je ze alle allemaal voldoet, heb je verschillende skigebieden gezien en heerlijk gegeten in de lekkerste restaurants. En het mooie van alles: je kunt er mooie prijzen mee winnen. Om hiervoor in aanmerking te komen, hoef je maar 5 van de 10 opdrachten te voltooien. Je registreert alle opdrachten bij skiline.

1. Skiën op 3000 meter hoogte

In Tirol vind je maar liefst 5 gletsjers die boven de 3000 meter komen waar je kunt skiën. Dat deze skigebieden zo hoog liggen, betekent twee dingen: ze behoren tot de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen en je hebt een prachtig uitzicht op de Oostenrijkse bergwereld. De meeste hebben een skiseizoen van ongeveer 10 maanden, zodat je hier van het eind van de zomer tot het begin van de volgende zomer kunt skiën.

Ski op één van de volgende gletsjers om deze challenge te voltooien:

  • Pitztaler Gletscher: reikt tot 3440 meter hoogte
  • Gletsjerskigebied Sölden: reikt tot 3340 meter hoogte
  • Hintertuxer Gletscher: reikt tot 3250 meter hoogte
  • Stubaier Gletscher: reikt tot 3210 meter hoogte
  • Kaunertaler gletscher: reikt tot 3160 meter hoogte

2. Genieten bij het hoogste café in Tirol

Koffie met uitzicht, daar houden we van! Helemaal als dat uitzicht bestaat uit meer dan 50 besneeuwde drieduizenders. Hiervoor moet je bij Café 3.440 zijn, op de Pitztaler Gletscher. Met de Pitztaler Gletscher Express, de snelste gletsjermetro ter wereld, overbrug je in 8 minuten 1100 hoogtemeters en bereik je de gletsjer. Boven pak je de Wildspitzbahn naar Café 3.440. Leuk feitje: deze gondel is de hoogste kabelbaan van Oostenrijk. Geniet van je taart en koffie!

De slimmeriken onder ons hebben de link misschien al gelegd, maar je kunt de eerste twee opdrachten in hetzelfde skigebied voltooien!

3. Early bird wintersporten

Early bird skiën kan tegenwoordig bijna niet meer ontbreken tijdens je wintersportvakantie. De wekker gaat vroeg en nog voor de meeste aan het ontbijt zitten, sta jij al op de pistes. Er zitten natuurlijk een paar voordelen aan early bird wintersporten: de pistes zijn nog strak geprepareerd, er zijn weinig mensen in het gebied en met een beetje mazzel heb je een prachtige zonsopgang! Ook dat is één van de opdrachten bij de Tiroler Ski Challenge. Deze kun je in verschillende skigebieden voldoen, waaronder in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

4. Nachtskiën

Wat doe jij het liefst na een hele dag op de piste? Ga je lekker feesten, kies je voor een spelletjesavond met de hele familie of kruip je lekker in je huispak met warme choco bij de open haard? Dat zijn de drie opties waar de meesten voor kiezen, maar er is nog een vierde optie. Er zijn namelijk ook skigebieden in Tirol waar je kunt nachtskiën! Zo kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de lange latten staan en het maximale uit je skidag halen. Eén van de skigebieden waar je kunt nachtskiën, is Söll. Söll is onderdeel van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, met 280 km aan pistes één van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

© SkiWelt Söll

5. Daag jezelf uit bij de parallel slalom

Niets is leuker dan je vrienden of familie uitdagen voor een wedstrijdje op de piste. Ben je nog steeds sneller dan je jongere broertje of zusje, of racen ze je inmiddels voorbij. De beste manier om dit te testen is tijdens een parallel slalom! Twee identieke slaloms naast elkaar geven jullie de kans om voor eens en altijd te bepalen wie het snelst is. Voor deze challenge kun je terecht in Serfaus-Fiss-Ladis. Bij de familierace op de Ski Movie baan kunnen jullie kijken wie het snelst is. En geen gezeur over de uitkomst, want de hele race wordt gefilmd!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in