Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit weekend vindt de Hoh Saas 12 hours weer plaats: 12 uur skiën voor het goede doel

skier tijdens de Hoh Saas 12 hours race

© Mentelity Games

Wintersportredacteur

Een goed doel combineren met je wintersport, beter kan bijna niet toch? Het gebeurt komend weekend tijdens de Hoh Saas 12 hours. Dit is een estafette race waarbij teams van drie skiërs 12 uur lang achter elkaar skiën om zo geld in te zamelen voor de Mentelity Games. Ze beginnen om 00.00 uur en de drie skiërs wisselen elkaar 12 uur lang af. Dat betekent dus midden in de nacht skiën en de zon zien opkomen in de bergen voor het goede doel. Dat is geen straf toch?

Mentelity Games

Al een aantal jaar organiseert de Mentelity Foundation, een stichting die zich inzet voor kinderen en jongvolwassenen met een handicap, de Mentelity Games: een wintersportreis voor mensen met een lichamelijke handicap. Of beter gezegd, voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Want niets is te gek tijdens deze vierdaagse wintersportvakantie. Zitskiën, skiën met een visuele beperking, staand skiën en ook snowboarden, tijdens de Mentelity Games laat de organisatie zien dat deze sporten toegankelijk zijn voor iedereen. Wat je ‘uitdaging’ ook is. Er wordt voor materiaal gezorgd en ook gaat er professionele begeleiding mee. Zo kan iedereen genieten van een wintersport zonder zorgen. Dit jaar vinden de Mentelity Games plaats van 5 t/m 8 april in Saas-Grund, Zwitserland. Benieuwd wat je kunt verwachten? De video hieronder geeft je een goed beeld van het evenement en de mogelijkheden die het biedt voor kinderen met een uitdaging.

Hoh Saas 12 hours

De Mentelity Games bieden kinderen met een handicap dus de mogelijkheid om te genieten van een wintersport zonder zorgen. Van begeleiding tot materiaal en aanpassingen in het skigebied, overal wordt aan gedacht en je snapt: dit is allemaal niet gratis. Om dit evenement toch mogelijk te maken, organiseren ze de Hoh Saas 12 hours. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven en moeten minimaal € 500,- ophalen voor de Mentelity Games. Tijdens het evenement doen de teams dan mee met de estafette wedstrijd in Hohsaas. Hierbij wisselen de drie skiërs van het team elkaar 12 uur lang af en proberen zo de grootste afstand af te leggen. Na twee jaar uitstellen, gaat het dit jaar eindelijk door en zullen komend weekend 75 teams van start gaan. De start is zaterdag 2 april om 00.00 uur en de finish om 12.00 uur. Met de voorspelde sneeuwverwachtingen wordt het nog een uitdaging, maar dat maakt de ervaring er niet minder om. Je bevindt je tussen velen vierduizenders, kunt de zon zien opkomen op de berg en bent nog bezig met een mooi initiatief ook! Dat wil je toch elk jaar?!

Doneren kan nog

Elk team moet minimaal € 500,- ophalen om mee te mogen doen, maar de meeste teams proberen daar nog een schepje bovenop te doen. Een van die teams is Team Double Dutch Ski, waar ik dit jaar onderdeel van uit mag maken. Samen met twee anderen sta ik komende zaterdag op de latten om me in te zetten voor dit mooie doel, dat een wintersport mogelijk maakt voor iedereen. Daarom doe ik ook aan onze lezers een brutale oproep. Help ons mee om na twee jaar zonder Mentelity Games deze editie weer onvergetelijk te maken voor alle deelnemers! Doneren kan nog steeds en je weet dat je donatie volgende week al ingezet wordt. Doneren kan via onderstaande button of klik op de afbeelding daaronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in