Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit weekend: Hahnenkamm afdaling Kitzbühel, Tirol

HahnenkammWelke wintersporter heeft er nog niet van de Hahnenkamm afdaling in Kitzbühel, Tirol, gehoord? Sinds 1931 komen alle wereldtoppers naar de Hahnenkamm wedstrijd, die als ’s werelds moeilijkste afdaling wordt gezien, om de snelste tijd van iedereen te skiën!

Hahnenkamm afdaling Kitzbühel, Tirol
De Hahnenkamm afdaling in Kitzbühel, Tirol is skiën op het hoogste niveau! Sinds 1931 komen alle wereldtoppers naar de Hahnenkamm afdaling, die als ’s werelds moeilijkste afdaling wordt gezien, om de snelste tijd van iedereen te skiën. Met een gemiddelde snelheid van 103 kilometer per uur wordt de 3,3 kilometer lange ‘Streif’-afdaling in minder dan 2 minuten afgelegd. Hierbij behalen sommigen topsnelheden van wel 140 kilometer per uur! De Hahnenkamm-koorst is deze week dan ook daadwerkelijk te merken hier in Tirol en in héél Oostenrijk! Ben jij erbij óf ga jij ook kijken?!

Hahnenkammrennen

Programma 

Data Discipline Tijd Piste
Vrijdag 24 januari Slalom 1st run 12:00 Ganslern
Vrijdag 24 januari Slalom 2nd run 17:00 Ganslern
Zaterdag 25 januari Downhill 11:45 Streif
Zondag 26 januari Super-G 10:15 Streifalm
Zondag 26 januari Kombi Slalom 15:15 Ganslern

*De meeste wedstrijden zijn live te volgen op Eurosport!

Weer en sneeuw voor komend weekend
Er is voor komend weekend in elk geval voldoende sneeuw om de wedstrijdpistes goed te prepareren. En wat heel belangrijk is voor een harde en strakke wedstrijdpiste, de temperaturen zijn op de berg ruim onder 0˚ Celsius en voor het weekend zijn de dal temperaturen (tot dusver) ook winters!

Hahnenkamm rennen

Nederland en wedstrijdskiën
Natuurlijk is het voor een vlak land als Nederland heel moeilijk om aansluiting te vinden bij de absolute wereldtop in het wedstrijdskiën. Desalniettemin zijn Nederlanders fanatieke wintersporters, en zo ook in het wedstrijdskiën! Er zijn een hoop verschillende skiteams in Nederland die regelmatig trainen en wedstrijden skiën op lokaal en landelijk niveau, in Nederland en de Alpen. Op de verschillende disciplines zijn er een aantal Nederlanders die zich bij de absolute top in de kijker weten te skiën. Op de afdaling is Marvin van Heek momenteel Nederlands beste, helaas zal hij niet in actie komen vanwege een rugblessure.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden tot wedstrijdskiën? Stel mij gerust een vraag of neem eens een kijkje op de website van de Nederlandse Skivereniging!

Sportieve groeten,

Niek aus Tirol!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in