Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit skigebied heeft als enige ter wereld twee karaoke gondels

Zingen in de karaoke gondel in Grindelwald

© Ricola Box, Ricola AG, Fiona Wägerle

Wintersportredacteur

Als je deze winter naar Grindelwald (Jungfrau Region) gaat, is het misschien een goed idee om alvast op je zang te gaan oefenen. Het Zwitserse skigebied heeft namelijk vanaf deze winter twee karaoke gondels toegevoegd aan de Grindelwald-Männlichen Bahn. De gondels zijn ontwikkeld in samenwerking met Ricola en de enige ter wereld. Uiteraard liggen de welbekende keelsnoepjes in de cabines om een schorre stem door al dat gezang te voorkomen.

Muzikale 20 minuten

De rit naar boven met de gondels duurt 20 minuten en daarom heeft Ricola voor iedereen die met de lift gaat een enorm assortiment met liedjes in de lift gaat klaargezet. Zo is er voor iedereen iets te zingen tijdens het ritje in de lift. Je kunt liedjes kiezen in de richting van bijvoorbeeld Taylor Swift of The Weeknd of juist Queen of Abba. In het genre ‘rap’ zijn er bijvoorbeeld ook liedjes van Eminem die je kunt kiezen en ook is er kerstmuziek. Veel keuze dus!

De geweldige rit vastleggen

Wanneer je in de lift stapt heb je op het scherm de keuze tussen karaoke of een foto. Als je op de foto klikt, maakt de gondel een leuke foto van de passagiers. Vervolgens kun je een QR-code scannen om de foto te ontvangen op je mobiel. Die foto kun je dan delen met je vrienden en familie. Voor toegang tot de karaoke gondels betaal je trouwens niet extra, je reguliere skipas is voldoende.

Wintersport in de Jungfrau Region

Grindelwald is een van de dorpen in de prachtige Jungfrau Region. Dit skigebied bestaat uit de losse skigebieden Grindelwald-First, Kleine Scheidegg-Männlichen, Mürren-Schilthorn. Niet allemaal onderling verbonden, maar wel te skiën met dezelfde skipas. Grindelwald-First is te bereiken met de lift in het dal. Het skigebied telt ruim 60 km aan pistes. Het is voor iedereen mogelijk in Grindelwald-First te skiën, aangezien er voor alle niveaus wel iets is. Ook heeft Grindelwald-First ongeveer 40 km aan rodelafdalingen en wandelpaden. Wanneer je met de Gondel vertrekt vanuit Grindelwald in de richting van Kleine Scheidegg-Männlichen kom je uit bij het instappunt van de Karaoke gondel (Grindelwald-Männlichen). Die gondel komt uit in het bergstation Männlichen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in