Nieuwsalert per mail ontvangen

Dutchweek

Dit kun je verwachten van Dutchweek Italia

Wintersportredacteur

Van 13 t/m 17 maart 2019 staat het Italiaanse Sauze D’Oulx in het teken van Dutchweek Italia. De 7e editie van dit spectaculaire wintersportevenement wordt wederom goed gevierd. Op het programma staan onder andere heerlijke pistes, goed eten en gave feestjes op de berg en in het dorp.

Dutchweek Italia is een stijlvol en spetterend evenement in de Italiaanse sneeuw. De feestjes die je van Dutchweek gewend bent worden hier gecombineerd met Italiaanse gezelligheid en heel erg lekker eten. Begin de dag op de pistes en sluit deze feestelijk af op verschillende feestlocaties.

Wintersportbestemming Sauze D’Oulx

Voor de 7e keer op rij is Sauze D’Oulx de locatie van Dutchweek Italia. Het dorp is onderdeel van skigebied Via Lattea. Met ruim 400 piste kilometers is dit het grootste skigebied van Italië. Wel moeten we daarbij vermelden dat het skigebied niet alleen in Italië ligt, maar ook in Frankrijk. Tijdens je trip naar Dutchweek Italia kun je dus in twee landen skiën. Hoe vet is dat?! Het skigebied is erg sneeuwzeker en reikt tot een maximale hoogte van 2823 meter. De meeste pistes zijn rood (ruim 200 km!), maar er zijn ook pittige zwarte afdalingen en makkelijke blauwe varianten te vinden.

Feesten in het dorp en op de berg

Nadat je ’s ochtends van de pistes hebt genoten, is het rond 12.00 uur tijd voor een Italiaanse lunch. Ski naar Capanna Kind, want hier doe je dat met de heerlijke beats van TBA en Thom Bold op de achtergrond. Uiteraard met een Aperol Spritz in je hand! Blijf lekker zitten, want om 14.00 gaat de dagelijkse Snowparty van start. Rond 18.00 uur is het tijd om terug te skiën naar Sauze d’Oulx. Bijvoorbeeld voor après-ski in het K2 hotel of voor de hits van Dina van Diest in Bar Restaurante Assietta. Heb je daarna nog niet genoeg gefeest? Ga dan nog even naar Miravallino voor classics, hits en clubbing. 

© Dutchweek

Goed eten

Feesten en skiën maakt hongerig. Gelukkig ben je daarvoor in Sauze D’Oulx aan het juiste adres. Op de berg en in het dal zijn veel leuke restaurants en berghutten te vinden waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken. Niet alleen voor een maaltijd, maar ook voor een aperitivo! Toch liever Tartiflette of een ander kaasgerecht? Ski dan even door naar Frankrijk!

© Dutchweek

Boek je reis eenvoudig online

De reis naar Dutchweek Italia boek je eenvoudig online. Doe je dit bij Summit Travel of Matz Travel, dan is toegang tot alle feesten inclusief. Op vertoon van je eventbandje krijg je aantrekkelijke kortingen op drankjes en eten!

Boek je liever zelf? Bestel hier je eventbandje!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in