Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dik pak sneeuw in Val Thorens vandaag

Wintersportredacteur

Wij hebben in Nederland een heel fijn lenteweekend achter de rug. De zon scheen volop en bij veel Nederlanders kleurt de huid vandaag net iets roder dan wenselijk is. Je kunt je dan ook bijna niet voorstellen dat er nu in Val Thorens een grote groep Nederlanders wakker werd en een dik pak sneeuw zag bij het openen van de gordijnen. Toch is het zo.

Sneeuw tijdens Dutchweek Festival

In Val Thorens vindt op het moment het Dutchweek Festival plaats. Elk jaar is dat voor veel Nederlandse wintersporters dé afsluiting van het seizoen. Lekker in de zon skiën of snowboarden en vervolgens genieten van heerlijke muziek (en een drankje). Dit jaar speelt het weer alleen niet zo mee. Althans, niet als je graag zon had gezien. Het heeft namelijk flink gesneeuwd en ook vandaag sneeuwde het hard. Dat leverde winterse plaatjes op. Bekijk de webcambeelden hieronder maar eens. De Snowcam gaf zelfs 20 centimeter verse sneeuw aan.

Ski’s testen in de sneeuw

Naast feesten, kun je tijdens Dutchweek Festival ook ski’s testen. Onze partner HEAD is ook aanwezig in Val Thorens. Zij zorgen ervoor dat je de ski’s van volgend seizoen al kunt testen. Vandaag kon je dat doen in de verse sneeuw. En dat is toch wel bijzonder begin mei. Ben je in Val Thorens? Ga dan ook even langs de mannen van HEAD en kijken of ze wat moois voor je hebben staan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in