Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Dik pak sneeuw in aantocht voor zuidkant Alpen

Wintersportredacteur

Het is al lekker wit in de Alpen. Dat hebben we de afgelopen weken op de webcams en videobeelden kunnen zien. Dit weekend komt daar nog een dikke witte laag bij voor de zuidkant van de Alpen.

Een witte Oudejaarsavond lijkt er bij ons in Nederland niet in te zitten, ondanks dat meerdere media daarover hebben bericht. Daarom kijken we maar weer gewoon over de grens op zoek naar de sneeuw. Daar valt namelijk wel sneeuw. Vandaag valt er slechts een poederlaagje van een paar centimeter aan de westkant van de Alpen, maar tot en met zondag kan er flink wat meer vallen.

Tot wel 70 centimeter in 2 dagen

De sneeuw komt verspreid over de zuidkant van de Alpen naar beneden, met twee gebieden waar er echt een bak sneeuw naar beneden komt. Rond Zermatt wordt tot wel 70 centimeter verwacht tot en met zaterdag. In Cortina d’Ampezzo valt tot en met zondag zo’n 55 centimeter. Een mooie start van het nieuwe jaar dus!

Ook weer sneeuw in Osttirol

Zoals eerder het geval is geweest deze maand, valt er ook in Osttirol weer een lading sneeuw. In de rest van Tirol wordt niet zoveel sneeuw verwacht, maar in Osttirol wel weer zo’n 40 centimeter. Alsof ze daar nog niet genoeg sneeuw hadden!

In Sillian (Osttirol) ligt nog een dik pak sneeuw op de daken en er komt dus weer meer aan.

De sneeuwgrens in de Alpen ligt de komende week erg laag, waardoor er tot in de dalen sneeuw valt. Op de berg wordt het soms wel minus 22 graden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in