Nieuwsalert per mail ontvangen

© Winterbergbus.nl

Deze winter sneller en met minder files naar Winterberg

Winterberg, de ideale bestemming voor een paar dagen weg in de sneeuw. Vanaf Utrecht is het slechts een paar uur rijden. Helaas kwam je, zeker tijdens drukke periodes, regelmatig in de file te staan. Gelukkig is dat met het verlengde stuk van de A46 vanaf deze winter hopelijk verleden tijd.

Verlenging A46

Het duurt nog een klein maandje voordat het verlengde stuk snelweg van de A46 wordt geopend. Na ruim 10 jaar hard werken, zal de opening op 18 november 2019 plaatsvinden. Vanaf deze dag hopen we sneller en met minder files richting Winterberg te kunnen rijden.

Minder files

De 5 kilometer extra snelweg en de 3 kilometer Bundesstrasse zal een groot verschil moeten maken. De meeste files ontstonden in het eerste stuk dat binnendoor gereden moest worden. De vele stoplichten in de (onbekende) dorpen Velmede en Nuttlar zorgden hier voornamelijk op vrijdagmiddag en zaterdag voor opstoppingen.

Of het fileprobleem helemaal opgelost is? Nee, niet helemaal. Aan het einde van het verlengde stuk snelweg zullen ook stoplichten staan die op drukke dagen voor kleine files kunnen zorgen. Maar, deze files zullen lang niet meer zo erg zijn als eerst.

Skiles in Winterberg? Boek hier met hoge korting!

Met de bus naar Winterberg

Geen zin om met de auto naar Winterberg te rijden? Dan kun je er ook voor kiezen om met Winterbergbus.nl te gaan. Door het nieuwe stuk snelweg zullen de reistijden van Winterbergbus.nl aangescherpt worden. Gedurende het nieuwe wintersportseizoen zullen er naast de zaterdag meerdere ritten zijn op zondagen en doordeweekse dagen. Daarnaast zullen er ook meer opstapplaatsen zijn door heel het land. Zo kun je jouw (mini) vakantie naar Winterberg onbezorgd beginnen!

Verlenging A46 WInterberg
© Winterbergbus.nl

Lees ook: skigebied Winterberg volop in ontwikkeling

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in