Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze week eerste TUI vlucht Schiphol – Scandinavian Mountains Airport

© Niklas Wahlström

Wintersportredacteur

Wintersporters die naar Noorwegen en Zweden op vakantie gaan, kunnen vanaf deze week wekelijks in het vliegtuig stappen naar het Scandinavian Mountains Airport. De eerste vlucht van de nieuwe verbinding tussen Schiphol en het Zweedse vliegveld vertrekt zaterdag 23 december.

Nieuwe wintersportmogelijkheden

De nieuwe lijn van TUI tussen Amsterdam Schiphol Airport en het Scandinavian Mountains Airport vergemakkelijkt een wintersport in Scandinavië voor de Nederlandse wintersporter. De vlucht duurt zo’n 1,5 uur en vanuit daar is het nog 20-45 minuten rijden naar je wintersportbestemming. Het nieuwe vliegveld ligt op de grens van Noorwegen en Zweden en is gebouwd om de (ski)bestemmingen in de regio toegankelijker te maken voor toeristen uit het buitenland.

Vanaf het vliegveld zijn skigebieden in Zweden én Noorwegen gemakkelijk te bereiken.

Skigebieden in Noorwegen en Zweden bereikbaar

Vanaf het moderne vliegveld zijn vier skigebieden in de buurt snel bereikbaar. De regio biedt in totaal 100.000 bedden in hotels, appartementen en huisjes, telt 250 pistes en er is een groot aanbod aan restaurants, entertainment winkels en activiteiten.

Skiën in Noorwegen

Als je in Noorwegen wilt skiën, dan kan dat vanaf het Scandinavian Mountains Airport in Trysil, waar je 71 km piste vindt. Dat is het grootste skigebied van het land en met name geschikt voor families en met beginnende en lichtgevorderde skiërs. Maar, wees gerust, er zijn ook genoeg moeilijkere afdalingen voor de gevorderde skiër.

Wintersport Trysil: piste en uitzicht

Skiën in Zweden

In Zweden kun je gemakkelijk de skigebieden Stöten, Skistar Sälen en Kläppen bereiken. Stöten en Kläppen zijn relatief klein en SkiStar Sälen is wat groter, maar bestaat weer uit vier kleinere skigebieden. Ook hier zijn weer pistes van allerlei niveaus en kunnen dus zowel beginners als gevorderen goed er uit de voeten.

Meer info: Skigebieden in Sälenfjällen uitgelicht

Last-minute wintersport Zweden of Noorwegen

Lijkt het je wat om eens naar Scandinavië op wintersport te gaan? Via TUI kun je pakketreizen boeken of een losse vlucht scoren. En mooi is dat er nu al last-minute aanbiedingen te vinden zijn. Je kunt al 8 dagen naar Noorwegen of Zweden inclusief vlucht, accommodatie, transfer en skipas voor nog geen € 700,- per persoon.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in