Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Deze man heeft absoluut een van de vetste skicollecties ter wereld

Wintersportredacteur

Maak kennis met Richard Allen, de trotse eigenaar van ‘Vintage Ski World’. Een gigantische loods met daarin een van de vetste skicollecties ter wereld. De beste man bezit naast allerlei verschillende soorten ski’s nog veel meer wat met wintersport en skiën te maken heeft. Van vroeger tot nu.

Waarom zo’n gigantische verzameling? Omdat er voor Richard niks beters bestaat dan skiën. Daarin geven we hem absoluut geen ongelijk. WAUW, wat een collectie!

Ruim 800 paar ski’s

Richard heeft een enorme wintersportverzameling. Alles staat in een grote loods die hij heeft omgedoopt tot ‘Vintage Ski World’. De beste man heeft ski’s van het jaar 1880 tot nu, inmiddels meer dan 800 paar. Van pisteski’s tot langlaufski’s, ski’s voor off-piste, voor in het funpark en ga zo maar door. Maar dat is niet het enige wat hij bezit. De man heeft in zijn loods ook alle andere onderdelen van de ski-uitrusting. Alles in grote hoeveelheden: ruim 100 paar skischoenen, ontelbaar veel skistokken, een grote collectie goggles, allerlei soorten skiwax en ga zo maar door.

Obsessie

Aan wie hij deze obsessie te danken heeft? Aan zijn familie. Vader en moeder hebben hun zes kinderen zo’n beetje op de piste opgevoed. Geweldige herinneringen die hij graag deelt. Want naast skimateriaal verzamelt Richard ook herinneringen, slogans, skiliedjes en skiweetjes. Verder bezit hij een enorme collectie aan skikleding. Van eeuwenoud tot modern. Regelmatig gebruikt voor allerlei fotoshoots. In de onderstaande video krijg je een tipje van de sluier. Van de skicollectie en zijn kennis over wintersport. Mij lijkt het geweldig om deze man een keer te ontmoeten! Wat een legende!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in