Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Ötztal Tourismus, Philipp Horak

Deze gletsjers zijn in de herfst open

Wintersportredacteur

Terwijl de zomer nog niet eens voorbij is, kijken sommigen alweer uit naar het winterseizoen. Voor diegene is er goed nieuws, want op sommige gletsjers is het winterseizoen al gestart. Een aantal skigebieden zijn nu al open of openen binnenkort. 

Gletsjers

Aankomende herfst kan je op ongeveer 20 gletsjers terecht om te skiën en snowboarden. Er ligt tussen de 35 en 200 cm sneeuw en de liftmaatschappijen geven aan dat de sneeuw van prima kwaliteit is. Op de gletsjers is zo’n 20 kilometer aan pistes open. Een aantal, zoals de Mölltaler Gletscher en Saas-Fee, zijn al open en de komende maanden starten nog meer skigebieden het winterseizoen. Daarnaast zijn er ook gletsjers die het hele jaar open zijn, zoals de Hintertuxer Gletscher en Zermatt.

Geopende skigebieden

Ook de komende weken zal op een aantal gletsjers het winterseizoen van start gaan. Hieronder een lijstje met welke skigebieden al open zijn of voor de herfstvakantie nog zullen openen.

Skigebied Startdatum
Hintertuxer Gletscher Hele jaar geopend
Zermatt Hele jaar geopend
Pitztaler Gletscher 15-09-2018
Sölden 17-09-2018
Kaunertaler Gletscher 29-09-2018
Tignes 29-09-2018
Stubaier Gletscher 13-10-2018
Engadin St. Moritz 20-10-2018
Kitzsteinhorn Oktober 2018
Titlis Oktober 2018

 

Vroege seizoensopening

In Oostenrijk staan in oktober nog een aantal seizoensopeningen op de planning, maar die zijn afhankelijk van het weer. Zijn de condities goed, dan zou het zomaar kunnen zijn dat eind oktober Kitzbühel, Turracherhöhe en Schladming al opengaan. De overige skigebieden starten meestal eind november of het eerste weekend december.

Kalender opening 2018/2019

Meer informatie over startdata, sneeuwhoogte en aankomende events in de Alpen vind je op de kalender van Snowplaza. Ga jij je eerste sporen al in het begin van het seizoen zetten? Dan wensen we je alvast heel veel plezier. En heb je mooie sneeuwbeelden? Stuur ze gerust naar ons op!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in