Nieuwsalert per mail ontvangen

De winterschade top 10 van seizoen 2012-2013

Op wintersport gaan gaat jammer genoeg niet alleen gepaard met leuke dingen. Zo komt het elk jaar weer veel voor dat er spullen gestolen worden, dat mensen spullen kwijt raken of dat er spullen stuk gaan door een harde val. Hierbij kan gedacht worden aan een jas die je bent vergeten in de apres-ski en door iemand anders mee is genomen, een bril die stuk gaat door een harde val of in het ergste geval je ski’s die gestolen worden tijdens de lunch bij een restaurant op de berg. De verzekeringsmaatschappijen hebben het tijdens de winterperiode super druk met klanten die aangeven dat er spullen stuk zijn gegaan of gestolen zijn tijdens de wintersport. Om die reden stelt de Europesche Verzekeringen elk jaar een top 10 van winterschade samen.

 

Met de komst van de mobiele telefoon is de camera al een lange tijd van plaats 1 op de ranglijst afgestoten. De telefoon is ook op de piste niet meer weg te denken en is daardoor de afgelopen jaren flink gestegen in het klassement en heeft de camera ruimschoots ingehaald. Veel voorkomende schades die worden ingediend bij verzekeringsmaatschappijen zijn een kapot scherm door de kou, kapotte toetsen door een harde valpartij of een batterij die door de kou zijn kracht is kwijtgeraakt.

De helm is sinds een aantal jaar een veel skigebieden een ‘must’ geworden en is daardoor ook in het klassement naar boven geklommen. Naast dat de helm een veiligheidsfunctie heeft is het de laatste jaren ook een mode item geworden. Met de wetenschap dat een gemiddelde kwalitatief goede helm circa €100,- kost, zorgt het kwijtraken van een helm voor flink wat zweet momentjes.

Bekijk hieronder de winterschade top 10 van seizoen 2012-2013:

1. Bril – 11%

2. Mobiele telefoon/smartphone – 9%

3. Koffer/tas – 8%

4. Camera – 8%

5. (Ski)kleding – 7%

6. Ski’s/snowboards – 6%

7. Helm – 6%

8. Identiteitskaart/rijbewijs – 5%

9. Skipas – 4%

10. Zonnebril – 4%

Volgend jaar zal er ook weer een winterschade top 10 worden samengesteld. Wat zal er dan op plek 1 staan?

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in